°C 8

Novi 'potop' u završnici

16.01.2023.

Damir Žbulj

Još jednu utakmicu izgubili su košarkaši Gorice ove sezone na gotovo identičan način, slabom igrom u završnici. Bikovi su protiv Bosca imali kontrolu tijekom većine dvoboja, još na ulasku u posljednju minutu na semaforu je bilo 67:66, ali gosti u finišu imaju više koncentracije i na kraju slave 67:73 te dolaze do izuzetno važnih bodova u borbi za opstanak.

Gorica je na samom dnu ljestvice HT Premijer lige sa samo dvije pobjede i veliko je pitanje može li ova sezona imati sretan završetak.

Protiv Bosca je prvo ime Bikova bio Ivan Tvrtko Majić s 13 koševa, a dvoznamenkasti učinak imali su tek još Mašić i Nakić-Vojnović, koji su se zaustavili na deset koševa.

Batur je imao devet poena, osam skokova i šest asistencija, Uljarević je dodao osam koševa, četiri skoka i sedam uspješnih dodavanja, ali sve je to premalo za neki izlazak iz ove 'crne rupe'.

Pobjednike je predvodio Luka Krajnović s 23 poena, dok je Marko Jurić dodao 15 koševa i devet skokova.

"Nažalost, mi još jednu utakmicu nismo znali privesti kraju i ovo je već ne znam ni sam koja takva utakmica ove sezone," kratko je komentirao još jedan poraz svoje momčad trener Turić.

"Čestitao bih ekipi Bosca na pobjedi. Borili su se od početka do kraja. Mi smo igrali jako dobru utakmicu prvih 25 minuta, nakon toga su oni poveli i odvojili se. Mi smo ih uspjeli stići, ali već ne znam po koji put ne možemo privesti utakmicu kraju. Uvijek se uvuče nekakva nervoza i to više nije slučajnost. Nemamo sad drugog izbora nego se pokušati vaditi i napraviti neko iznenađenje protiv jačih protivnika koji nam dolaze," dodao je Nakić-Vojnović.

U idućem kolu Gorica gostuje kod Sesarove Cibone, a nakon toga morat će Bikovi na još jedan turnir ABA 2 lige, gdje će odmjeriti snage sa slovenskom Krkom, Slogom iz Kraljeva i crnogorskom Podgoricom. Nakon povratka iz Banja Luke Goričane čeka zaista vjerojatno najvažnija utakmica sezone, derbi začelja s DepoLink Škrljevom, koje trenutno na pretposljednjem mjestu ima tri pobjede iz 15 odigranih utakmica.

 

 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)