°C 7

Ništa od senzacije na Maksimiru: Dinamo nas je prisilio na branjenje, a presudio je bizaran gol

14.08.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice niti u 14. međusobnom službenom dvoboju s Dinamom nisu uspjeli doći do pobjede. U HT Prvoj ligi najbliže su bili lani u lipnju, kad su pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa uzeli bod...

Na Maksimiru se igralo peto kolo nove sezone, a hrvatski prvak slavio je s minimalnih 1:0 [VIDEO]. Za pogodak je 'zaslužan' Moubandje, koji je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor gostiju, a lopta je uz ključnu 'pomoć' Doke i laganog dodira u neobranjivom luku završila iza leđa Banića te se od vratnice odbila u mrežu!

Rendulić je u ovaj dvoboj ušao s novom taktikom, postavio je trojicu stopera u posljednju liniju, priliku je na stoperskoj poziciji dao i mladom Marjanoviću, uz Jovičića i Krizmanića, ali u konačnici nisu Goričani uspjeli izbjeći poraz. Doka i Keita bili su na bokovima, Pršir i Babec u središtu vezne linije, Delfi i Lovrić na krilima i Matar u špici napada.

Jednostavno, nije to momčad koja je mogla ozbiljnije zaprijetiti Plavima, koji su u ovu utakmicu ušli s poprilično izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je prije nekoliko dana u Varšavi izborio playoff za ulazak u Ligu prvaka. Krznar je odmarao većinu prvotimaca, ali su Livaković, Theophile-Catherine i Majer ipak činili okosnicu momčadi.

I 'takav' Dinamo je kontrolirao većinu dvoboja, a Gorica je prijetila iz rijetkih protunapada i dalekometnih pokušaja Lovrića, kao što je bio 15-ak minuta prije kraja.

Rendulić je u nastavku pokušao izmjenama podignuti ritam igre svoje ekipe, ali Mitrović, Janković, igrač Dinama na posudbi u redovima turopoljskog prvoligaša, Dvorneković, Šroler a ni debitant Stojanovski, nisu se uspjeli nametnuti snažnijem suparniku.

Sve u svemu, bilo je to zaslužena druga pobjeda sezone za najbolji hrvatski klub, koji je mogao i uvjerljivije uzeti bodove, da su Čop, Majer ili Kastrati bili prisebniji ili da Banić nije bio na visini zadatka.

Za Dinamo je nove minute dobio i Goričanin Dario Špikić, koji je igrao posljednjih pola sata umjesto Luke Menala i upisao bi asistenciju, ali Kastrati nije imao svoju večer, blago rečeno. 

"Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji tijekom cijele utakmice, imali su veći posjed lopte, bili su angažiraniji, a mi prema naprijed nismo bili u nekom specijalnom izdanju..."

"Imali smo problema u organizaciji igre, a presudio je jedan bizaran gol," analizirao je trener Krunoslav Rendulić pa dodao:

"Defenzivno smo bili izuzetno dobri, limitirali smo Dinamo, a dobili smo gol kakav smo dobili."

"Mislim da se to ne viđa baš često, jednom u puno godina, ono je bilo neobjašnjivo. Gubili smo lopte pa smo bili primorani na branjenje, a to nije bila ideja. Dinamo nas je svojom kvalitetom prisilio na to. Nemam svojim igračima što prigovoriti na angažmanu i volji, želji i htijenju, tu su bili jako dobri. Na kraju smo pomalo nesretno izgubili."

Osvrnuo se strateg turopoljskog prvoligaša na dosadašnji dio sezone u kojem je njegova ekipa upisala dvije pobjede, nad Šibenikom i Istrom 1961, ali i tri poraza, od Rijeke, Hajduka i sada Dinama.

"Možda smo zaslužili i koji bod više, neke sudačke odluke možda i nisu išle nama u korist, mislim da smo 'kratki' za pobjedu."

Idući izazov bit će 21. kolovoza na Gradskom stadionu protiv Slaven Belupa, kojeg s klupe vodi Kurilovčanin Dean Klafurić.

"Prvo ćemo se odmoriti i onda kreću pripreme za sljedeću utakmicu."

Gorica je trenutno na šestoj poziciji sa šest bodova, jednim više od svog idućeg suparnika, koji ima utakmicu manje i u subotu gostuje na Poljudu kod Hajduka.