°C 6

Na valovima sreće: Ponekad treba dobiti i 'ružne' utakmice, protiv Hajduka će biti 'na nož'

28.06.2020.

Damir Žbulj

Trener Valdas Dambrauskas prvi je puta 'skinuo skalp' nekom iz 'velike četvorke' hrvatskog nogometa. Propustila je Gorica srušiti Dinamo, ali se zato Rijeka nije izvukla...

"Ne razmišljam puno o prošlosti, ali znam da Gorica nije izgubila od Rijeke već sedam utakmica zaredom. Možemo reći da nam je ovo 'sretan protivnik', no kad govorimo o samoj izvedbi ovoga puta... Puno sam zadovoljniji rezultatom! Nije to bilo ono što smo očekivali i željeli, pogotovo u prvom poluvremenu. Naravno, na Rujevici nikad nije lako igrati, teren je jako brz i potrebno je neko vrijeme za prilagodbu, moramo priznati da smo jahali i na valu sreće ovoga puta. Protiv Osijeka i Dinama nam je sreće nedostajalo, mislim da smo u tim utakmicama zaslužili više, a protiv Rijeke sreća je bila na našoj strani," iskren je bio litavski strateg.

-->> Rijeka ponovno nemoćna: Lovrić, Cherif i Kahlina režirali novo slavlje Goričana

Domaćin je na Rujevici diktirao ritam, stvorio je više pravih prigoda, ali je ponovno sjajnu partiju među vratnicama pružio kapetan Kristijan Kahlina, dok su u napadu efikasni bili Lovrić i Ndiaye, koji je prekinuo golgeterski post koji je trajao još od početka prosinca.

-->> Cherif prekinuo golgeterski post: Suigrači su sretni zbog mene, a ja zbog momčadi

Sve se poklopilo onako kako su u Gorici i priželjkivali.

"Bili smo kompaktni u sredini, nismo previše toga dozvolili njihovim napadačima, koji su zaista jako dobri igrači. Puno lopti smo presjekli i oduzeli u sredini, a kad je tako, normalno je da ostane prostora na bokovima. To smo i odabrali, takav način igre, jer smatrali smo da je Rijeka opasnija kroz sredinu. Imali su prostora na boku, tako su i zabili jedini gol, ali ja uvijek pokušavam ostati pozitivan i tražim pobjedu u napadu, a ne u obrani. Rijeka nas je pritiskala, no imali smo i mi prostora, u nekoj drugoj situaciji možda bi još neka od tih prilika završila u golu. Nakon svega, naravno da smo sretni zbog rezultata, a sad se moramo vratiti na teren i raditi na tome da budemo još bolji," dodao je Dambrauskas, koji je još jednom pohvalio i učinak svoje posljednje linije obrane: 

"Jako sam sretan zbog naših centralnih braniča, mislim da igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, puno su toga zaustavili i spriječili pred našim golom. Međutim, čini mi se da to vrijedi i za cijelu momčad, zajedno napredujemo i sve smo bliže stilu kojim želimo igrati. Nismo bili dobri u držanju lopte, ali ponekad moraš dobivati i 'ružne' utakmice. Pogotovo kad si Gorica, u ovom trenutku prosječna momčad po poziciji na tablici. Kažem, imali smo plan više otvarati bokove, no naravno da bi ovo bila drukčija priča da je Rijeka iskoristila svoje šanse, pogotovo u tom prvom poluvremenu. Srećom, imali smo dobroga vratara, imali smo dobre braniče, ali i dozu sreće. Svi moji igrači dali su svoj doprinos u ovoj pobjedi i svima im čestitam na pobjedi."

ŽELJE, ČESTITKE I ... POHVALE

Na čestitkama se zahvalio i Aleksandar Jovičić, koji je s Nizozemcem Steenvoordenom odradio odličan posao. Dobru partiju pružio je i mladi Krešimir Krizmanić, koji je priliku od prve minute dobio zbog suspenzije Marijana Čabraje, a sve je okrunio i asistencijom za odlučujući gol.

"Bilo je stvarno zahtjevno i naporno, Rijeka je imala dosta udaraca i nabacivanja sa strane, ali mislim da smo odradili jako dobar posao. Dali smo golove u pravim trenucima, a šteta je samo zbog tog primljenoga gola na kraju. Kad se primi takav gol, domaćin dobije krila, no uspjeli smo se obraniti i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili i uzeli sva tri boda."

"Već dugo igramo zajedno, pogotovo Steenvoorden i ja. Sad je Čabraja pauzirao zbog kartona, zamijenio ga je Krešo i mislim da je odradio odličan posao. Čak je i dao onu loptu za Cherifa, za drugi gol, tako da bih ga zaista želio pohvaliti. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo primati što manje golova, jer to će značiti da mi otraga radimo svoj dio posla," naglasio je Jovičić.

-->> Lovrić: Nema kalkulacija, bit će dovoljno snage i za Hajduk

Okršaj s Hajdukom bit će još jedna poslastica za turopoljske ljubitelje nogometa: "Sigurno nam čeka još jedna teška utakmica, svi znamo koliko je Hajduk neugodan protivnik. Bit će to još jedna utakmica 'na nož', trebat će tu puno mišića, a ja se nadam da će nas navijači doći podržati, jer ova momčad to zaslužuje. I nadam se, naravno, pozitivnom rezultatu. Ići ćemo na pobjedu pa što nam Bog da..."

Pozitivno razmišlja i trener Dambrauskas: "Kad si na poziciji na kojoj smo mi, u sredini tablice, svaka utakmica je teška. Gledaš prema vrhu, nastojiš napredovati i uloviti momčadi koje su ispred tebe. Međutim, imali smo utakmice s Osijekom, zatim s Dinamo, sad i s Rijekom, pa slijedi Hajduk... Sve su to izuzetno zahtjevne utakmice i ne bi bilo pošteno reći da je bilo koja od njih teža od neke druge. Sve su to sjajne momčad, ponos hrvatskog nogometa, a mi ćemo ih pokušati što prije dostići."

Gorica je nakon slavlja na Rujevici i dalje na šestoj poziciji, a pet kola prije kraja sezone peta pozicija udaljena je trenutno devet bodova.

(Foto: NK Rijeka)