°C 6

Na otvaranju drugoligaške avanture u Zaprešić dolazi Solin

31.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera zaključili su svoju ovosezonsku prvoligašku 'kalvariju' 15. uzastopnim porazom te su na kraju zasluženo preselili u drugoligaško društvo.

Nova sezona počinje sredinom kolovoza, a natjecat će se ukupno 18 klubova.

Iz 3. HNL napredovali su Opatija i sinjski Junak, a posljednje mjesto popunit će ili Istra 1961 ili Orijent 1919, ovisno o ishodu dvije utakmice njihovog kvalifikacijskog okršaja.

Žuti su u 36 kola HT Prve lige upisali tek tri pobjede, osam remija i čak 25 poraza. Ovo je bilo četvrti put da je Inter ispao iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa, događalo se to i 1997., 2006. i 2013., ali se ranije klub uvijek vraćao.

Kroz sezonu promijenila su se tri trenera, Samir Toplak neshvatljivo je dobio otkaz u siječnju, stigao je Crnogorac Željko Petrović, ali njegov dolazak nije donio ništa. Tomislav Ivković bio je 'vatrogasac', stigao je za vrijeme pauze zbog korone i u završnici sezone nije uspio posložiti momčad da izbori barem pretposljednje mjesto i dodatne kvalifikacije.

Bosec je prošle sezone imao najviše nastupa (33), tri manje su upisali Postonjski, Mlinar i Mamut.

Prvi strijelac je s devet pogodaka bio Serder Serderov, koji zbog koronavirusa nije mogao iz Rusije doći pomoći Žutima u završnici sezone.

Mamut je dodao šest golova, a najbolji asistent bio je Mlinar sa sedam uspješnih dodavanja za pogodak.

Sudbina kluba i dalje je upitna, pitanje je što će biti s aktualnom Upravom, ali i u kakvom će se kadru Inter suprotstaviti drugoligašima i hoće li to biti dovoljno za ekspresni povratak.

U prvom kolu u Zaprešić dolazi Solin, u petak 14. kolovoza u večernjem terminu.

U ostalim susretima sastaju se Hrvatski dragovoljac - Croatia Zmijavci, Osijek II - Orijent 1919/Istra 1961, Junak - Dubrava, Dugopolje - Cibalia, Međimurje - Rudeš, Kustošija - Sesvete, Opatija - Hajduk II te Dinamo II - BSK Bijelo Brdo.

 

 

 

Galerija slika

Na otvaranju drugoligaške avanture u Zaprešić dolazi Solin Na otvaranju drugoligaške avanture u Zaprešić dolazi Solin Na otvaranju drugoligaške avanture u Zaprešić dolazi Solin