°C 8

Memorijal Antun Azenić - Deda: Olimpik vratio trofej u svoje vitrine

20.01.2020.

Damir Žbulj

U sjajnoj organizaciji Hrvatskog odbojkaškog kluba Gorica održan je još jedan uspješan Memorijal Antun Azenić - Deda, turnir za kadetkinje kojem je cilj sačuvati uspomenu na pokretača ženske odbojke u Velikoj Gorici i osnivača Azene.

Turnir je imao i međunarodni karakter, a ove godine okupio djevojke iz OK Glina, OK Karlovac, OK Dinamo, ŽOK Vrbovec, slovenskog Novog Mesta, OK Nebo, domaćina HOK Gorica i zagrebačkog OK Olimpik, koji je na kraju i osvojio naslov.

Olimpik je vratio pehar u svoje vitrine, jer je u četiri godine Memorijala osvojio tri zlata i jedno srebro.

Nakon pobjede nad OK Nebo i ŽOK Vrbovec cure iz Olimpika u skupini su izgubile od Dinama, ali su im se, poslije polufinalnog slavlja nad slovenskim Novim Mestom, revanširale u najvažnijoj utakmici, u finalu.

Titulu najbolje igračice ponijela je Petra Zec iz pobjedničke ekipe.

Medalje i pehare dijelili su predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, legendarna bivša odbojkašica Marija Anzulović, predsjednik Zajendice sportskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Naravno, Dedin memorijalni turnir nije mogao proći i bez članova obitelji, među kojima su bili i baka Marija i Sven Ušić. 

HOK Gorica je u grupi dobila Glinu i Karlovac, a poražena od Novog Mesta. U polufinalu je uvjerljivo bolji bio Dinamo, a u susretu za treće mjesto Slovenke su ponovno uspješnije.

HOK Gorica još je jednom potvrdila kako nastavlja uspješni odbojkašku tradiciju Azene, pogotovo u radu s mladim djevojkama u školi odbojke u svim dobnim kategorijama.

Memorijal Antun Azenić - Deda: Olimpik vratio trofej u svoje vitrineMemorijal Antun Azenić - Deda: Olimpik vratio trofej u svoje vitrine