°C 12

Matej Petrlić zaslužio titulu najuspješnijeg juniora Hrvatske pa oko vrata stavio nova dva zlata i srebro

05.02.2020.

Damir Žbulj

Matej Petrlić, mladi plivač s invaliditetom iz Lukavca, nastavlja prikupljati istaknuta priznanja i ostvarivati zapažene rezultate!

Na otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom, koje se u Splitu održalo deveti put u nizu, osvojio je zlatne medalje na 400 metara mješovito i na 100 metara leptir, dok je na 50 metara slobodno osvojio srebro.

Prije službenog početka natjecanja proglašeni su najbolji plivači i stručni djelatnici HPPS-a u 2019. godini, a Matej je zasluženo osvojio nagradu za najboljeg juniora Hrvatske.

Priznanje je dobio i njegov klub PK Natator, kao i Emma Mečić (juniorka), Paula Novina (seniorka), Dino Sinovčić (senior) i Slobodan Glavčić, kao najbolji trener.

Na poljudskom bazenu je nastupilo 130 natjecateljica i natjecatelja iz čak devet zemalja, a uz članove 14 hrvatskih klubova tu su još bili predstavnici Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Irske, Češke, Mađarske i Austrije.

Tijekom zimskih praznika i za vrijeme štrajka u hrvatskom školstvu Matej je trenirao i na našem velikogoričkom bazenu, a sjajni mladi plivač iz Lukavca je u Splitu isplivao MQS normu za ovogodišnje WPS Europsko prvenstvo.