°C 7

Matea Iveković ušla u kategorizaciju vrhunskih sportašica HOO-a

03.12.2020.

Damir Žbulj

Sjajna mlada velikogorička plivačica Matea Iveković, inače članica Zagrebačkog plivačkog kluba, ponovno je briljirala na natjecanjima na kojima je nastupila.

Bazen na Utrinama bio je domaćin regionalnog prvenstva na kojem je Matea bila četverostruka prvakinja na 100 metara leđno, u konkurenciji mlađih juniorki, juniorki, mlađih seniorki i seniorki. Odlična je bila i na 50 metara leptir, gdje je uzela tri zlata mlađim kategorijama i seniorsku broncu, a pobijedila je i na 50 i 200 leđno.

Ovim sjajnim rezultatima osigurala je nastup na državnoj završnici u Rijeci, gdje će braniti višestruke titule prvakinje Hrvatske.

Matea je nedavno nastupila i na jakom međunarodnom mitingu Mladosti, gdje je bila najbrža mlađa juniorka, dok je u disciplini 100 metara leđno ušla i u seniorsko A finale, gdje je u izravnom prijenosu na HRT-u s vremenom 1:04.82 osvojila izvrsno šesto mjesto.

"Fenomenalan je to rezultat, s obzirom na to kako je bila jaka konkurencija plivačica iz drugih zemalja, nekih i po deset godina starijih od nje," pojasnio nam je njen tata Davor.

"Ponosimo se njom i njenim rezultatima! Ali smo ponosni i na njezin pristup sportu. Upisala je prvi razred srednje Ekonomske škole u Velikoj Gorici. Sa svime što nosi nova sredina ona nije pala s rezultatima nego samo raste i ono što nas još više veseli je ta njena volja s kojom sve to gura dalje," dodao je tata Iveković.

Matea je svojim rezultatima zaslužila ulazak u kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora i sada ju tretiraju kao vrhunsku sportašicu!