°C 17

Marko Kos i njegova ekipa zaključili humanitarni izazov '800 km sreće' za Fuji: Odustajanje nije bila opcija!

22.08.2021.

Damir Žbulj

Ispred dvorane gdje treniraju Fujijevci, u sklopu velikogoričkog Vatrogasnog doma, završio je veliki i spektakularni sportsko-humanitarni izazov '800 km sreće powered by Toyota Hrvatska'.

Inicijator i predvodnik Marko Kos te Ivan Puškarić, Marko Deša, Branko Jovanovac, Lukša Marotti i Tomislav Kolec, uz pomoć Bojana Hajdina i Darka Mićanovića, odradili su pet izuzetno teških dionica, što trčanjem, što na biciklima, što u pratnji, a sve zajedno je rezultiralo prikupljanjem gotovo 40 tisuća kuna za naš velikogorički judo klub osoba s invaliditetom Fuji.

I to sigurno neće biti finalna brojka!

Akcija traje i dalje, sve do 1. rujna i pozivamo sve koji su u mogućnosti da se uključe u ovu humanitarnu akciju, izravnom donacijom na platformi 'Čini pravu stvar', kako bi sve aktivnosti za članove Fujija i dalje ostale besplatne i u idućoj godini, od treninga i turnira do izleta i druženja te raznih radionica.

 



"Nema tih riječi zahvale za sve što ste za nas odradili. Vratit ćemo tako što ćemo se i dalje iz petnih žila truditi biti najsretnije mjesto za naše najdraže članove," poručila je inspirativno Marina Drašković, prvo ime Fujija, koji u svojim redovima ima još nekolicinu sjajnih ljudi, koji joj pomažu u nesebičnom.

Prvi dan momci su odradili dionicu od 325 kilometara biciklom od Zagreba preko Knina do Šibenika, drugi dan su 88 kilometara trčali Jadranskom magistralom od Šibenika do Zadra, treći dan je bio dodatno zahtjevan i izazovan jer su biciklirali od Zadra preko Novalje do Senja pa onda preko Rijeke do Delnica.

Četvrti dan je bio daleko najteži, kako je i priznao Marko Kos: "Nakupilo se kilometra, s njima je došao umor i na kraju ono o čemu nitko ne želi razmišljati - ozljeda. Žuljevi koji su se počeli pojavljivati drugi dan na trčanju između Šibenika i Zadra su se otvorili do kraja i pretvorili u rane. Nakon 40 pretrčanih kilometara i medicinske intervencije noga više nije mogla dalje..."

"Odustajanje nije bila opcija i planiranu finalnu rutu trčanja odlučio sam završiti biciklom u pratnji Bojana Hajdina i cijele ekipe. Hvala svima na podršci," zaključio je 'neuništivi' Kos, koji je također još jednom sve pozvao da se uključe i koliko god mogu financijski pomognu rad ove marljive i humane 'Fuji obitelji'.

Održana je i prigodna aukcija dresova, u kojoj je prikupljeno dodatnih više od sedam tisuća kuna, a licitiralo se za dresove Dinama s potpisima svih igrača, Milana Badelja, Domagoja Antolića, Marcela Brozovića, kojeg su darovale prve članice kluba - Mia i Lana Mićanović, inače strastvene navijačice naše nogometne repke!

Za kraj je ostao veslački dres s potpisima naših dvostrukih olimpijskih šampiona, braće Martina i Valenta Sinkovića, koji nam svojim predanim radom, ali i velikim srcem, mogu svima biti uzor.

"Članovi Fujija, obitelj i prijatelji dočekali su nas s hranom, pivom, pištoljima na vodu i puno veselja. Osjećali smo se kao doma," poručio je na kraju Marko Kos. 

Želimo i njemu i cijeloj ekipi brz oporavak i povratak u 'normalu', dok Fujiju želimo još puno, puno godina nesmetanog i kvalitetnog rada. Sreća i osmijesi na licima njihovih članova najveća su im nagrada!