°C 6

'Majstori s mora' dobili priliku za revanš u Kupu

22.12.2020.

Damir Žbulj

Nogometašima Hajduka otvara se prilika za revanš protiv Gorice, u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Hrvatskog nogometnog kupa.

No, samo ako prvo 24. veljače uspiju svladati Zagreb, posrnulog bivšeg prvaka Hrvatske, danas četvrtoligaša.

Dvoboj za mjesto u poluzavršnici na rasporedu je 3. ožujka iduće godine, a igrat će se na Gradskom stadionu.

Turopoljski prvoligaš je lani u osmini finala izbacio Splićane rezultatom 2:1, dok su Goričani u posljednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici slavili na Poljudu s 4:2.

Bila im je to treća uzastopna pobjeda nad Hajdukom, a zanimljivo kako je Gorica zadnjih pet domaćih okršaja u nizu s Hajdukom zaključila pobjednički.

Nevjerojatna serija krenula je u travnju prošle godine (3:0), uslijedilo je 2:1 slavlje u Kupu pa identična pobjeda samo tri dana kasnije i u prvenstvu.

Hajduk je na svoje došao u veljači ove godine kad je na svom travnjaku napunio mrežu Gorice (6:0) i inicirao smjenu Sergeja Jakirovića, no, dolaskom Valdasa Dambrauskasa Goričani su još bolji, u lipnju je na Gradskom stadionu bilo 3:1 (Hamad, Suk, Ndiaye), u listopadu je završilo 2:1 (Lovrić, Hamad), dok će se posljednja 4:2 fešta na Poljudu još dugo pamtiti...

U ovom trenutku Gorica je na trećem mjestu ljestvice s 29 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama. Hajduk na petoj poziciji ima tek 17 bodova, samo osam više od posljednje Istre 1961, koja ima i dvije utakmice manje od splitskih Bilih.

U preostalim susretima četvrtfinala sastat će se pobjednici dvoboja Oriolika i labinskog Rudara te Šibenika i Istre 1961, Dinamo čeka boljeg iz susreta dubrovačkog GOŠK-a i Slaven Belupa, dok se za mjesto među četiri najbolje ekipe ove sezone u Kupu bore još Osijek i Rijeka.