°C 13

Lucija Turčić na Šalati osvojila još jedan trofej: Trening nikad nije preskočila, u školi niže samo petice

10.06.2021.

Damir Žbulj

Mlada Velikogoričanka Lucija Turčić već dugi niz godina trenira u teniskom klubu iTeam VG. Kao malena djevojčica, sa samo šest godina, došla je prvi puta na terene okušati se u školi tenisa i više nikada nije prestala dolaziti.

Lucija je igračica koja spada u pet najboljih igračica u svome uzrastu u Hrvatskoj i svakako zaslužuje da ju malo bolje upoznamo...

"Kad nas pitate tko je Lucija, ovako ćemo vam reći - Bila zima, sunce, kiša ili snijeg, za malenu sitnu djevojčicu nikada nije bilo problema i izgovora za sjesti na autobus za Črnkovec i samoj doći na trening noseći na leđima tenisku torbu veću od sebe. Neovisno o tome što prije i nakon treninga mora čekati autobus, a u školi ima puno zadaće, trening nikada nije preskočila, dok u školi niže samo petice..."

"Lucija je s nama već punih osam godina, a njen prvi turnir zaigrala je na Maksimiru 2013. godine. Do sada je osvojila 39 pehara, šest staklenih plaketa i 35 medalja, odigrala mnogo dobrih mečeva, a bilo je tu naravno i suza, teških dana i propuštenih prilika. Nedavno je bio jedan takav meč, nakon kojeg Lucija kaže da je posložila stvari u glavi i zato je toliko dobro odigrala ovaj turnir. Ono što smo joj mi rekli je da kao što jedna lasta ne čini proljeće, tako niti jedan izgubljeni turnir ili meč ne može prekriti sav njen trud i rad. Svi koji znaju išta o tenisu znaju koliko glava ima ključnu ulogu u ovom sportu, a svi koji poznaju Luciju znaju koliko se ističe svojim ponašanjem," puni su hvale za našu mladu velikogoričku tenisku nadu rođenu 2007. godine.

Nastupila je Lucija na turniru Šalata Open, koji se na legendarnim zagrebačkim teniskim terenima održao za djevojčice do 14 godina. Bila je prva nositeljica, do finala je odigrala čak šest mečeva u kojima nije izgubila niti jedan set.

U završnoj borbi za trofej susrela se s neugodnom i jakom suparnicom iz kaštelanskog TK Resnik, Petrom Škorić, koja je trenutno na osmom mjestu mladih tenisačica u ovom uzrastu.

Lucija je, baš kao i na cijelome turniru, bila u potpunosti nadmoćna te je poraženoj prepustila samo dva gema.

"Mi smo preponosni jer znamo koliko je Lucija skromna i talentirana djevojčica, koja nas uvijek, neovisno o rezultatu, čini izuzetno ponosnima. Nije stvar samo u igri, stvar je u velikoj sportašici, koju nosi u sebi i koja svojim pristojnim i odgovornim ponašanjem može biti primjer svima," doznali smo.

Bio je to za mladu Velikogoričanku emotivan dan, jer osim što je što je sa smiješkom ponijela kući novi pehar, otrčala je s 'knedlom u grlu' u školu na zadnje fotografiranje sa svojim razredom, u kojem je uvijek imala puno podrške za svoje sportske uspjehe.

"Želimo ti puno uspjeha na tvom daljnjem sportskom i školskom putu, a u nama uvijek imaš podršku," jasna je poruka talentiranoj Luciji.

Na istom turniru nastupio je i Jan Markan, koji je stigao do finala parova, ali su tamo prvi nositelji bili ovaj put bolji.

"Njemu također čestitamo i želimo još mnogo dobrih treninga, odličnih mečeva i pobjeda, a uz veliki talenat koji ima, volju koju neprekidno nosi u sebi već godinama te podršku koju mu bezuvjetno pružaju roditelji, petice u školi i pehari u vitrini samo se nižu," zaključak je za kraj.