°C 6

Lucian Bura i dalje na vrhu ljestvice strijelaca: Nadam se kako ćemo se boriti za treću poziciju

26.02.2022.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice sjajno su otvorili Ligu za prvaka. Možda nisu uspjeli iznenaditi favorizirani Nexe, ali su pošteno namučili hrvatskog viceprvaka, koji je ove sezone slavio velike pobjede u EHF Europskoj ligi i regionalnom natjecanju.

"Čestitao bih svojim dečkima kako su odigrali. Kod Nexea se pokazao malo umor, mi se malo mučimo s ozljedama, fali nas, imamo skraćenu rotaciju..."

"Probali smo odigrati smireno, probali smo ih što više namučiti, probali smo pružiti dobar otpor i nadam se da su svi zadovoljni, jer je bila to jako dobra utakmica," naglasio je Lucian Bura nakon okršaja s Našičanima.

Bura je u mrežu Gromova pospremio deset lopti i bio je gotovo nezaustavljiv...

"Ovo je sigurno jedan veliki poticaj. Zabio sam Nexeu deset golova i ovo mi je jedna od najdražih utakmica koje sam odigrao!"

Goričani s velikim optimizmom ulaze u završnicu sezone...

"Odličan je ovo rezultat i za Goricu. Nismo se nadali, htjeli smo se pokazati u što boljem svjetlu. Oduševljeni smo kako smo izgledali i spremamo se sada za nastavak lige," naglasio je Bura, koji priželjkuje borbu za visoke pozicije.

"Idemo prvo kod Zagreba, a onda igramo s Porečom, Varaždinom i Sesvetama. Nadamo se kako ćemo u tim susretima izvući šest bodova i da ćemo se boriti za treću poziciju u prvenstvu," zaključio je prvi topnik Gorice, koji je i dalje vodeći strijelac hrvatskog prvenstva s ukupno 126 postignutih golova u 15 odigranih utakmica.

U drugom kolu Lige za prvaka na rasporedu je najteže gostovanje, kod prvaka PPD Zagreba, u subotu od 17.30 sati u Kutiji šibica. No, Plinari su u srijedu izgubili težak okršaj u Ligi prvaka kod skopskog Vardara i sigurno neće biti u optimalnom stanju. Možda je to prilika za senzaciju.