°C 14

Lovrić zabio u svom 100. nastupu, Hajduk prvi puta slavio kod Gorice

08.08.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su prvi poraz od Hajduka na Gradskom stadionu. U jako lijepoj nogometnoj atmosferi, pred više od tisuću i pol gledatelja, gosti iz Splita slavili su rezultatom 3:1, golovima Mlakara, Vukovića i Livaje.

U svom 100. nastupu za turopoljskog prvoligaša Kristijan Lovrić zabio je jedan pogodak, ali nije to bilo dovoljno...

U proteklih osam gostovanja u Velikoj Gorici Hajduk je uspio tek dva puta remizirati, dva puta su na ovom travnjaku ispadali u Kupu, ali svakom nizu jednom dođe kraj.

Nažalost.

Gorica je u otvaranju dvoboja bila opasnija, upravo je Lovrić imao dvije izgledne situacije sa 'svoje' pozicije, ali je jednom desnom pa onda i lijevom nogom, pucao malo pokraj gola.

Hajduk je iz svoje prve opasne situacije pred vratima Banića i zabio. Marko Livaja je majstorski proigrao Mlakara, koji se oslobađa Krizmanića i precizno pogađa uz samu vratnicu.

Mlakar je u finišu prvog dijela pogodio stativu, poslije kornera Krovinovića, ali je ubrzo na identičan način odgovorila Gorica, poslije ubačaja Lovrića.

Loptu je zahvatio Steenvoorden, no, vratar Posavec, koji je branio umjesto ozlijeđenog Lovre Kalinića, uspio je krajnjim naporom skrenuti udarac u gredu.

Možda i ključni trenutak dvoboja dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, poslije velike pogreške Muse Muhammeda, koji je 'na pladnju' servirao priliku Vukoviću. Loše je izbio loptu, baš na rub kaznenog prostora, a Vuković je topovski pogodio za povećanje gostujuće prednosti.

Već se početkom nastavka vidjelo kako će Gorica 'pritisnuti', što je rezultiralo i brzinskim smanjenjem zaostatka. Matar je prebacio do Lovrića, koji se svojim karakterističnim driblingom oslobodio čuvara i onda je topovskim udarcem jednostavno 'probio' Posavca.

Šteta što tako nije tukao i u prvom dijelu...

Probao je Rendulić izmjenama dodatno podignuti ritam igre, ušao je Dvorneković umjesto Fruka, koji se pomalo iznenađujuće i našao u početnoj postavi umjesto Šrolera. Ušao je Fran Brodić umjesto Mitrovića, ali bez konkretnog učinka.

Sve je bilo odlučeno tri minute prije kraja. Livaja je prvo u 81. minuti pogodio okvir gola, ali je onda u samoj završnici uspio pronaći put do goričke mreže.

"Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Mislim da je presudila kvaliteta Livaje. Nismo mi bili u prvom poluvremenu pravi, bili smo previše impresionirani, bilo je puno individualnih grešaka i to smo skupu platili..."

"Brzo smo se vratili u nastavku, možda smo mogli i zabiti drugi gol, ali na kraju oni su zabili treći," analizirao je poslije poraza trener Gorice Rendulić.

Nije bilo Juniora, Babec je bio upitan do samog početka, nije bio 100 posto spreman, dok su Kalik i Suk već dugo izvan stroja. 

"Odigrali smo solidnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za ništa više osim poraza."

"Znali smo da će Livaja biti čovjek prevaga, a mi nismo u nekim situacijama najbolje reagirali. Točnije, loše smo ih rješavali."

"Imamo dan manje za pripremu, nadam se da ćemo sanirati ozljede, a sigurno ćemo se dobro pripremiti," najavio je gostovanje kod Dinama. 

U drugoj subotnjoj utakmici Slaven Belupo pod vodstvom Kurilovčanina Deana Klafurića je remizirao sa Šibenikom (1:1). Odgođene su utakmice Istre 1961 i Dinama te Rijeke i Lokomotive, dok je u nedjelju Osijek pobijedio Hrvatskei dragovoljac 2:1. 

HT PRVA LIGA:

1. Osijek 4 +5 10
2. Rijeka 3 +4 7
3. Hajduk 4 +2 7
4. Lokomotiva 3 +2 7
5. Gorica 4 -1 6
6. Slaven Belupo 4 +1 5
7. Dinamo 3 +2 4
8. Istra 1961 3 -1 3
9. Šibenik 4 -6 1
10. Hrv. dragovoljac 4 -8 0