°C 9

Lider slovačkog prvenstva novi europski suparnik rukometaša Gorice

09.11.2022.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice saznali su suparnika u trećem kolu EHF Europskog kupa, nakon dvije sjajne partije i pobjeda nad češkom ekipom Sokol Nove Veseli.

Idući izazov za momčad pod vodstvom Andrije Nikolića bit će u Slovačkoj, protiv kluba MKS Povazska Bystrica, koji je trenutno vodeći u tamošnjem prvenstvu sa svih devet pobjeda.

Povazska Bystrica je blizini grada Žiline pa Goričane ponovno očekuje šestosatni put u autobusu, ali i poprilično izazovan suparnik, koji je u prošloj rundi EHF Europskog kupa izbacio Izviđač iz Ljubuškog.

Mogla je Gorica u ždrijebu izvući branitelja naslova norveški Naerbo ili Gorenje Velenje, švedski Alingsas, turski Bešiktaš, ali i slovački predstavnik bit će izuzetno 'tvrd orah', jer u ovoj fazi natjecanja više nema laganih suparnika.

MŠK Povazska Bystrica je triput bila slovački prvak, ali posljednji put davne 2006. godine i sada su ponovno na najboljem putu da ponove taj uspjeh i da prekinu dominaciju Tatran Prešova.

Prvi susret na rasporedu je 3. prosinca u Slovačkoj, a uzvrat je zakazan za subotu 10. prosinca, u srednjoškolskoj dvorani, sigurni smo u fantastičnoj rukometnoj atmosferi, još boljoj nego u prošlom dvoboju sa češkim Sokolom. Bakarić će biti pun!

Vremena za analizu protivnika i pripremu ima sasvim dovoljno, a najvažnije je da Gorica u te utakmice uđe kompletna i bez ozljeda, a onda će sigurno imati i svoju šansu.

No, prvo je na rasporedu odgođeni dvoboj hrvatskog prvenstva u Kaštel Sućurcu, onda i veliki okršaj s našičkim Nexeom, u nedjelju od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, a prije novih europskih izazova Goričani će još gostovati u Metkoviću i Varaždinu.