°C 6

Kraj europskog sna za velikogoričke rukometaše

08.09.2020.

Damir Žbulj

Puni optimizma bili su rukometaši Gorice posljednjih tjedana dana, nakon slavlja u Turdi, međutim, Potaissa se pokazala kao puno zrelija ekipa i na kraju je pobjedom 32:27 nadoknadila zaostatak i prošla u nastavak kvalifikacija za EHF Europsku ligu.

Gosti iz Rumunjske stigli su u Veliku Goricu 'nabrijani', željni dokazati kako su puno bolja ekipa nego što su to prikazali na svom parketu, kad su upisali poraz 24:26.

Odmah su krenuli žustro, bez puno okolišanja pa je to bilo vidljivo i na semaforu. Potaissa Turda počela je graditi svoju prednost i do sredine prvog poluvremena već je bilo četiri razlike. Andrija Nikolić morao je pozvati minutu predaha, popričati sa svojim igračima i ukazati na sve pogreške koje su napravili u uvodnim minutama susreta.

Nije se puno toga promijenilo, Gorica nije imala rješenja za čvrstu obranu gostiju, sve što je prošlo kroz njihov bedem u tim je minutama skidao protivnički vratar i jako brzo bilo je jako neugodnih 4:10. Iako je Ćavar na trenutak prekinuo taj napadački crni niz, gosti su na suprotnoj strani bili nemilosrdni i nisu dozvolili da Gorica uhvati bilo kakav priključak.

Nada se javila u završnici prvog dijela, proradila je obrana, Goričani su zabili dva u nizu, Ceković je bio najraspoloženiji, a na isteku 26. minute otvorila se prilika za dolazak na samo 'minus tri'...

Vratar Potaissa Turde ponovno sjajno intervenira i kao da daje dodatno samopouzdanje svojoj ekipi, koja do poluvremena serijom pogodaka odlazi na ogromnih 11:18.

Poluvrijeme su Nikolić i njegovi igrači dobro iskoristili, Sladoljev upisuje treću obranu na utakmici, nešto su Rumunji napokon i promašili pa Gorica s dva uzastopna pogotka s krila, Ćavara i Kraljevića, daje naznake boljih vremena...

Ipak, nisu naši rukometaši iskoristili povoljan trenutak. Turda ponovno vraća prednost na sedam razlike, a kad je Ćavar promašio sedmerac i kad gosti odlaze na ogromnih 16:24, 15-ak minuta prije kraja, bilo je već jasno u kojem će smjeru ovaj dvoboj otići.

U finišu je krenula jurnjava po terenu, dvije minute prije kraja Gorica nekako uspijeva doći na samo četiri gola minusa (26:30), ali to je bilo dovoljno tek da se samo ublaži poraz. Eventualno da je Ćavar zabio kontru na ulasku u posljednju minutu za tri razlike, možda bi goste uhvatila panika, međutim, sve je prošlo bez prave drame, a ostat će ubilježen poraz rezultatom 27:32.

Tako je i ove godine europski san Goričana završio već na prvoj prepreci. Otvarala se jako lijepa prilika, u idućoj rundi mogli su u Veliku Goricu doći i neki rukometni velikani, poput Montpelliera, Füchse Berlina ili Rhein-Neckar Löwena, ovako Nikoliću i njegovim igračima ostaje da se u potpunosti okrenu početku domaće sezone i gostovanju krajem mjeseca kod Zameta.

U konačnici, Dominik Novak zabio je šest golova iz devet pokušaja i bio je prvo ime Gorice. Davor Ćavar nije bio na svojoj uobičajenoj razini, jer mu je za pet pogodaka trebalo devet lopti. Laljek i Ceković dodali su svaki po četiri komada, Dominik Gal imao je 3/3, a dva puta su precizni bili Klarica (2/5) i Kraljević (2/4). U listu strijelaca upisao se još Filip Goričanec, a Sladoljev se zaustavio na devet obrana.