°C 10

Koronavirus u zaprešićkom Interu: Nije ugrožen nastavak natjecanja

14.07.2020.

Damir Žbulj

U NK Inter iz Zaprešića pojavio se koronavirus, a nakon klupskog priopćenja oglasio se i Hrvatski nogometni savez.

"Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na koronavirus virus, odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije."

"Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obaviješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu te je preporučen pojačan nadzor u sljedećem periodu," poruka je iz kluba, koji je dva kola prije kraja sezone ostao bez izgleda za očuvanjem prvoligaškog statusa.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o pomoćnom treneru...

"Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2.

O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju.

Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić," navodi se u priopćenju HNS-a.

Inter je u posljednjem kolu na svom terenu izgubio od Rijeke, dok u preostala dva kola prvo u petak gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a na kraju ovosezonskog prvoligaškog puta u Zaprešić stiže splitski Hajduk.