°C 7

Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju

26.04.2021.

Maja Peranić

Mladi Hrvač iz Klinča Sela Antonia Kamenjaševića, član zagrebačkog hrvačkog kluba Herkul osvojio je brončanu medalju Prvenstvu Europe u hrvanju grčko rimskim načinom za seniore u kategoriji do 77 kg, održanom u Poljskoj.

Na putu do bronce, u kvalifikacijskoj borbi pobijedio je grka Georgiosa Prevolarakisa, u osmini finala gubi od predstavnika Mađarske, kasnijeg prvaka, Tamas Lorincza. U repasažu pobjeđuje Rumunja Iliea Cojocaria, te Bjelorusa Tsimura Berdyieua. U borbi za brončano odličje savladao jer predstavnika Njemačke Michael Felix Widmayera rezultatom 5:1.



Antonio Kamenjašević do sada je osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima, 2014. srebro na Prvenstvu Svijeta za kadete, 2016. srebro na Prvenstvu Svijeta za mlađe seniore U23, te 2017. također srebro na Prvenstvu Europe za mlađe seniore U23. Ovo je njegova prva velika medalja u seniorskom uzrastu.

-Još nisam svjestan, gledam medalju ona gleda mene, to će vjerojatno kasnije doći na svoje. Ovim putem treneru Eugenu i svim Herkulima najveće zasluge, da nije njih, mojih roditelja i moje cure ovog danas ne bi bilo – rekao je Antonio.

Reprezentaciju su vodili treneri Nikola Starčević i Igor Petrenka, a za zdravlje se brinuo fizioterapeut Luka Sabljić.

Galerija slika

Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju Klinča Sela slave: Antonio Kamenjašević brončani na Prvenstvu Europe u hrvanju