°C 8

KK VelGor nova snaga na goričkom sportskom polju

05.09.2017.

Igor

Donedavni treneri u Košarkaškom klubu Gorica, Silvije Jenkač i Hani Istanbuli odlučili su okrenuti novi list na svom trenerskom putu. Nakon niza godina u KK Gorica gdje su ispisali neke od najvećih uspjeha s mlađe dobnim kategorijama; treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za igrače do 12 godina te drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete zatvorili su krug u tom klubu i započeli su sa stvaranjem nove priče kroz Košarkaški klub VelGor.

Naglasak rada u novoosnovanom klubu bit će na mladima pa tako iskusni trenerski dvojac najavljuje mix male škole košarke za učenike 1.-4. razreda, te školu košarke za curice i dječake od 5.-8.razreda. Osim toga u planu je i organizacija raznih natjecanja, utakmica, ali i kampova.

-Suočeni s brojnim upitima koji su bili tijekom proteklih godina rada, ali i velikog interesa za ženskom košarkom koja je nekada u ovom gradu imala tradiciju, odlučili smo pokrenuti klub koji će raditi upravo na promociji ženske košarke. Isto tako otvorili smo i mogućnost svoj ostaloj djeci da uče košarke te da se razvijaju košarkaški u što boljim uvjetima i sa što kvalitetnijim radom- o razlozima pokretanja kluba će Silvije Jenkač.

Drugi razlog ulaska u cijelu ovu priču bilo je nezadovoljstvo stanjem u klubu, gdje se malo pozornosti posvećivalo upravo omladinskom pogonu.

-Jednostavno smo osjetili da je omladinski pogon u drugom planu te da je zanemaren kvaliteta rada. Za svoje polaznike organizirat ćemo natjecanja u mini basketu, školsku ligu te ljetne i zimske kampove. Već sada nam je podršku dao Damjan Rudež. Sve ćemo učiniti da djeca osjete košarku- ispričao nam je Hani Istanbuli.

Prvi trening kojem se odazvalo više od četrdesetak klinaca održan je sinoć u dvorani Osnovne škole Novo Čiče, gdje će se treninzi održavati tri puta tjedno. Svi zainteresirani mogu se javiti na klupski mail: kkvelgor@gmail.com ili na broj mobitela 098/355-041.

-Svatko zainteresiran za košarku može nam se javiti, jer naš je cilj promovirati košarku 3:3, rekreativnu košarku, ali i košarku za djecu s posebnim potrebama zbog čega nam je želja promovirati i razvijati košarkaški sport, te svakome tko sebe tu vidi vrata su otvorena- kaže Jenkač.

Pod sloganom „Počela je škola, nek igra ne prestane! Upiši se na košarku! Preuzmi VELGOR majicu, uči i uživaj s nama!“ stoji u pozivu novoosnovanog kluba kojim pozivaju sve da im se pridruže.