°C 8

Jovičić 'prevario' Kotarskog, Toplak na Poljudu upisao prvi poraz

16.04.2022.

Damir Žbulj

Najavljivao je trener Samir Toplak hrabru Goricu na Poljudu, govorio je kako ima u planu napasti Hajduk i da je to jedini način da se napravi dobar rezultat na Poljudu...

Praktički ništa od toga igrači turopoljskog prvoligaša nisu pokazali na ovaj Veliki petak.

Sve je krenulo nizbrdo već u 14. minuti, kad je snažan dalekometni udarac Josipa Vukovića kapetan Gorice Aleksandar Jovičić skrenuo u vlastitu mrežu.

Nekoliko minuta kasnije iz igre je zbog ozljede morao Krešo Krizmanić i Toplak je bio prisiljen na travnjak uvesti Steenvoordena.

Gorica je u prvom poluvremenu imala tek jedan pravi pokušaj Babeca, koji je otišao pored gola, dok s domaći mogli do predaha otići na tri razlike.

Prvo je na isteku prvih pola sata Mlakar propustio ogromnu priliku, kad je iz blizine pucao ravno u Kotarskog, dok je ubrzo u prvom planu i branič Steenvoorden, koji 'brani' na gol liniji i odličnom reakcijom blokira pokušaj Mikanovića.

Imao je Hajduk i veliku šansu odmah početkom nastavka, kad je Kotarski opet dobro reagirao, ali je Krovinović nakon odbijene lopte uspio promašiti prazan gol s desetak metara.

Nakon sat vremena igre je Jura Pršir testirao Lovru Kalinića i bio je to prvi pokušaj Gorice u okvir gola.

U posljednjih 15-ak minuta Hajduk se malo povukao i to je otvorilo nešto više prostora gostima, u nekoliko navrata bilo je 'gusto' u kaznenom prostoru Splićana, ali sve u svemu, nisu Goričani zaslužili bolji rezultat od minimalnog poraza.

Nakon tri pobjede i dva remija, Toplak je na klupi Gorice prvi puta ostao bez bodova, a u idućem kolu čeka ga domaći dvoboj s Dinamom, u nedjelju 24. travnja u 19.05 sati.