°C 7

Još jedan poraz u neizvjesnoj završnici: Sinjani slavili u produžetku

07.01.2023.

Damir Žbulj

Iako su iz KK Gorica najavljivali bolje partije u novoj 2023. godini i bijeg s dna premijerligaške ljestvice, Bikovi su na svom parketu protiv sinjskog Alkara upisali novi poraz, čak 11. ove sezone u hrvatskom prvenstvu.

Bila je to još jedna utakmica poprilično izjednačenih suparnika, ali i još jedan dvoboj u kojem je Gorica poražena u neizvjesnoj završnici.

Na ulasku u posljednjih deset minuta gosti su imali minimalnu prednost, ali su Bikovi serijom od sedam uzastopnih poena došli do 69:63. Međutim, nisu tada prelomili susret u svoju korist, završnicu su morali odigrati bez Dina Cinca, koji je zaradio petu osobnu i Sinjani su to iskoristili. Na ulasku u posljednju minutu rezultat je izjednačen na 89:89 i utakmica ipak odlazi u produžetak...

Alkar je u dodanom vremenu bolja ekipa i na kraju dolazi do sigurnog slavlja rezultatom 101:93.

Nije pomoglo niti Mašićevih 18 koševa, niti to što su Uljarević i Batur dodali po 16, a Jelenković 15 poena, a niti double-double Cinca od 13 koševa i deset skokova.

Novopridošli Jure Gunjina zabio je tek četiri koša...

"Nažalost, ponovno poraz. Imali smo utakmicu pod kontrolom, Alkar nam se doslovno nudio, ali mi to nismo znali to iskoristiti, nismo to kapitalizirali na početku četvrte četvrtine. Ušlim smo tada ponovno u neke ishitrene napade, na ovoj utakmici smo imali 23 izgubljene lopte. U produžetku nam je koncentracija pala i Alkar je zasluženo pobijedio," poručio je nakon poraza trener Gorice Braslav Turić. 

Nema vremena za 'plakanje', već u srijedu Bikovi moraju na gostovanje kod Šibenke, a naredne subote u Veliku Goricu stiže Bosco pa se nadamo kako će na kraju idućeg tjedna atmosfera u redovima goričkih košarkaša biti ipak malo bolja.