°C 27

Ivica Bačurin je hrvatski rekorder po broju profesionalnih mečeva!

24.10.2022.

Damir Žbulj

U svojoj drugoj borbi nakon četverogodišnje pauze Ivica Bačurin upisao je pobjedu! Na velikom boksačkom spektaklu u Zaboku, pod nazivom Memorijal Dražena Petrovića, Bačurinov meč je bio uvod u važan okršaj sjajne Ivane Habazin, koja je slavljem nad Australkom hrvatskih korijena Dianom Prazak stigla do WBC Silver pojasa, ali i titule izazivačice za svjetsku titulu u velter kategoriji.

Naša gorička boksačka legenda nokautirala je Srbina Gorana Sučevića na isteku druge runde!

Prva runda prošla je u ispitivanju snaga, pošto suparnik nije bio bezopasan i Bačurin nije htio riskirati. Kad je Sučeviću popustila koncentracija Ivica je desnim krošeom dovršio posao i uspješno zaključio borbu.

Iskusni 40-godišnji Velikogoričanin upisao je 33. pobjedu u 48. profesionalnom nastupu, što je svojevrsni rekord hrvatskih boksača.

Boksao je Bačurin s mnogim respektabilnim protivnicima, od kojih su neki, prije ili kasnije, bili svjetski prvaci.

Pobjedu je posvetio supruzi Ivani i petero svoje djece, Borni, Niki, Karlu, Ivani i Emanuelu. Ivica planira nastaviti s mečevima, ali još uvijek nije poznato kad ga čeka novi izazov. I dalje ga krasi velika srčanost, voli boks i vidno uživa u njemu, što mu gdje god se pojavi donosi i simpatije navijača i ljubitelja ove plemenite vještine.-

Polako se vraća na vrhunsku razinu i sasvim sigurno će i idući suparnik biti još kvalitetniji i renomiraniji!

Spektakl u Zaboku bio je u znaku našeg prerano preminulog Dražena, a priredbu su uveličali i njegova majka Biserka i brat Aco.

Ivana Habazin i Dražen rođeni su na isti datum, 22. listopada i ovo je bila jedna izuzetno emotivna sportska priredba, koju je pobjednički uveličala i naš boksačka legenda!