°C 6

Inter poveo pa primio četiri 'komada' kod Dinama

30.05.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera odradili su posljednju provjeru prije početka nastavka sezone, koji ih očekuje 5. lipnja na gostovanju u Splitu kod Hajduka.

Pripremni dvoboj s Dinamom bio je pravi izazov za Ivkovićevu momčad, upisan je na kraju očekivani poraz, ali trener Žutih ne može biti u potpunosti nezadovoljan nastupom svojih igrača.

Od desete minute Inter je bio u prednosti, kad je Antonio Bosec projurio desnom stranom, ubacio u sredinu, a Ivan Mamut u naletu petom skrenuo loptu u gol.

Nije to dugo trajalo, samo sedam minuta kasnije Bruno Petković vukao je napad plavih, izborio poziciju za šut, ali Interovi su braniči odbili loptu pri čemu je natrčao Amer Gojak i lansirao je u mrežu.

Dinamo je poveo na isteku prvih pola sata igre. Kadzior je ubacio iz kuta, a kapetan Plavih Arijan Ademi je svoj 29. rođendan proslavio pogotkom u mrežu Matkovića.

Početkom nastavka Ademi je asistirao za treći gol Dinama, a Kadzior se upisao u listu strijelaca.

Konačnih 4:1 postavio je pola sata prije kraja dvoboja Mislav Oršić, bivši igrač Intera, iskoristivši nepažnju Matkovića, koji je u skoku ispustio loptu.

Imali su Žuti svoje prilike, van Bruggen je u 57. minuti snažnim dalekometnim udarcem poslao loptu pod gredu, no, Livaković je majstorski reagirao.

U sudačkoj nadoknadi je Milan Savić pogodio okvir gola Dinama...

Ivković je u maksimirski dvoboj krenuo s Matkovićem na vratima, u posljednjoj liniji bili su Bosec, Van Bruggen, Soldo, Vego i Benčić, u vezi Postonjski, Mazalović, Mlinar i Conev, dok je u vrhu napada bio Mamut.

Umjesto Coneva je u 56. minuti na travnjak ušao Zamouri, dok su posljednjih 20-ak minuta odradili još i Hadžikić – Rom, Grgić, Savić, Mitrović – Plehan, Barić, Petrović, Bilobrk i Vušković.

Pred Interom je u svakom pogledu neizvjesna završnica prvoligaškog natjecanja. Deset utakmica prije kraja Žuti su na pretposljednjem mjestu sa 17 bodova, koliko ima i zadnji Varaždin, dva boda manje od trenutno 'sigurne' Istre 1961. Idući petak je od 20 sati na rasporedu okršaj s Hajdukom na Poljudu, a u 28. kolu u Zaprešić dolazi Gorica.

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)