°C 4

Inter na Poljudu, Gorica u Koprivnici 6. lipnja?

06.05.2020.

Damir Žbulj

Prema još uvijek neslužbenim informacijama poznato je kada će se nastaviti nogometna sezona u Hrvatskoj. Točnije, prvoligaška sezona, jer se 2. i 3. HNL te sva niželigaška natjecanja prekidaju...

Uz pridržavanje svih propisanih mjera povratak nogometa očekuje se 30. svibnja, utakmicama polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, u kojima se sastaju Rijeka i Osijek te Slaven Belupo i zagrebačka Lokomotiva.

HT Prva liga bi se trebala vratiti 6. lipnja, utakmicama 27. kola, u kojoj Gorica gostuje u Koprivnici, dok zaprešićki Inter igra na Poljudu kod Hajduka. Naravno, bez prisustva gledatelja. 

Utakmice u mlađim dobnim selekcijama više se ove sezone neće igrati, dok će se o futsalu u obje kategorije naknadno raspravljati i donijeti odluka.

Izvršni odbor HNS-a samo treba službeno potvrditi ove odluke...

Prvoligaški sustav natjecanja ostaje isti, posljednjeplasirani izravno ispada u Drugu HNL, dok pretposljednje mjesto na ljestvici osigurava dodatne kvalifikacije, protiv HNK Orijent 1919. Šibenik će iduće sezone biti novi prvoligaš.

Treća HNL, u kojoj su i Vinogradar, Kurilovec, Vrbovec, Dugo Selo, Bistra (Središte), iduće sezone igrat će se i dalje na ovaj način. Ukoliko pet klubova iz dobije licencu za Drugu HNL izvući će se jedan par koji će odigrati pretkolo, a nakon toga će ostati četiri kluba koji će igrati utakmice na neutralnom terenu. Dva pobjednika izborit će viši rang natjecanja.

HNK Gorica je ušla u treći tjedan treninga nakon popuštanja mjera, još uvijek se radi u manjim skupinama igrača, no, od 11. svibnja očekuje se povratak grupnom radu.

I dalje je sve u rukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji mora odrediti proceduru oko početka i provođenja samog natjecanja te hoće li s prije novog početka svi morati testirati na koronavirus.

Turopoljski prvoligaš je prekid sezone dočekao, nakon poraza od Lokomotive, s 35 osvojenih bodova i na šestoj poziciji ljestvice, sedam bodova manje od Osijeka, deset od Hajduka i 11 od Lokosa.

Prednost ispred Slaven Belupa je devet bodova.

Goričane nakon dvoboja u Koprivnici čeka županijski derbi s Interom u Zaprešiću pa gostovanje u Osijeku, prije nego se HT Prva liga vrati u naš grad na najljepši moguć način, kad na Gradski stadion dolazi zagrebački Dinamo.

NK Inter je u međuvremenu promijenio i trenera, prekinuta je suradnja sa Željkom Petrovićem, a u misiju spašavanja prvoligaškog statusa uključio se Tomislav Ivković

U prvom kolu nastavka sezone Žute čeka gostovanje u Splitu, nakon toga na svom terenu dočekuju Goricu, prije velikog derbija začelja s Istrom 1961 u Puli. Zaprešićka momčad je trenutno na devetoj poziciji, koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu, sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i posljednji Varaždin, a dva boda manje od Puljana. 

 

HT Prva liga:
1. Dinamo 26 +40 65
2. Rijeka 26 +11 47
3. Lokomotiva 26 +13 46
4. Hajduk 26 +18 45
5. Osijek 26 +13 42
6. HNK Gorica 26 -8 35
7. Slaven Belupo 26 -20 26
8. Istra 1961 26 -21 19
9. Inter-Zaprešić 26 -23 17
10. Varaždin 26 -23 17

(Foto: HNK Gorica)