°C 5

Inter među osam najboljih u Kupu, Prelec žali za propuštenim prilikama

31.10.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera izborili su četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, pobjedom u Puli nad Istrom 1961 s 2:1.

Ekipa Samira Toplaka u vodstvo je stigla u 19. minuti preko Grgića, ali je Ivančić samo nekoliko napada kasnije izjednačio rezultat.

Pogodak odluke zabio je iz slobodnog udarca Postonjski, 15-ak minuta prije kraja dvoboja, nedugo nakon što je ušao u igru.

Trener domaćih Ivan Prelec imao je prigovora na suđenje te smatra kako je njegova momčad zaslužila više: "Nismo iskoristili svoje šanse, a oni su zabili dva gola iz prekida. Nismo sretni razvojem događaja, ali je pozitivno što smo igrali bolje nego u prošlim utakmicama. Možda će nam se ovo vratiti u nekom važnijem trenutku. trebamo nastaviti raditi i trenirati," poručio je velikogorički strateg na klupi Puljana.

parovi četvrtzavršnice odlučit će se ždrijebom. 

ISTRA 1961: Majkić, Rubić (69. Ćuže), Rufati, Fržan, Laukžemis, Franić (85. Perić Komšić), Ivančić, Lončar (72. Galilea), Obeng, Tomašević, Sergi Gonzalez. Trener: Ivan Prelec

INTER: Frelih, Grgić (36. Savić), Tatomirović, Mlinar, Čeliković I., Mazalović, Bosec, Serderov (32. Mamut), Mitrović; Galić, Ljubić (69. Postonjski). Trener: Samir Toplak

Hrvatski kup, osmina finala:
Zadar - Osijek 0:3
Opatija - Dinamo 0:3
Vinogradar - Lokomotiva 0:3
BSK Bijelo Brdo - Slaven Belupo 0:2
Gorica - Hajduk 2:1
Šibenik - Belišće 2:1
Istra 1961 - Inter Zaprešić 1:2
Varaždin - Rijeka 1:2