°C 11

Impresivni Lovro Pavčec ide Hrgovićevim stopama

28.02.2022.

Damir Žbulj

Velika Gorica i cijeli naš turopoljski kraj imaju zaista bogatu boksačku tradiciju. Nije se bez razloga Noć borilačkih sportova udomaćila u našem gradu te je postala jedna od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija, kako zbog karatea, taekwondoa, juda, ali isto tako i zbog naših boksačkih prvaka.

Na tom tragu su i mladi momci iz Velike Mlake, braća Lovro i Petar Pavčec, koji već godinama ostvaraju spektakularne rezultate i imaju potencijal napraviti velike stvari, kako za sebe tako i za cjelokupni hrvatski boks.



Lovro je član zagrebačkog boksačkog kluba Nokaut, istog onog u kojem boksa i kojeg je i osnovao naš šampion Filip Hrgović. Često su zajedno sparirali, a Pavčecov i Hrgovićev trener Yousef Hasan znao je istaknuti kako je upravo Lovro jedan od njegovih najsrčanijih boraca, ali i boksač kojeg Hrga najmanje kritizira i kojem predviđa sjajnu karijeru.

Potvrđuje to Lovro u svakom meču, a dokazao je to i ovih dana u Zadru na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, gdje je u svojoj kategoriji iznad 92 kilograma impresivno stigao do zlatne medalje. Titulu prvaka Hrvatske je u finalnoj borbi osvojio na svoj prepoznatljiv način, nokautom.

Mlađi od braće Pavčec rođen je 2005. godine te je izuzetno vrijedan hrvatski boksački dijamant, a njegov talent i potencijal čvrsti su temelj i za europske i svjetske uspjehe!



Lovro je već bio kadetski viceprvak Europe i juniorski brončani na prošlogodišnjoj europskoj smotri. Ne sumnjamo kako će se niz osvajanja međunarodnih medalja nastaviti i ove godine.



U Zadru je Lovro do novog naslova najboljeg u Hrvatskoj stigao nokautom u prvoj rundi protiv Luke Bašića, dok je borbeni 19-godišnji Petar u konkurenciji U-22 seniora poražen u finalu od neprikosnovenog hrvatskog reprezentativca Gabrijela Veočića.

Lovro i Petar krenuli su boksati s osam, odnosno deset godina, a na svom sportskom putu imaju i nekoliko zapaženih međunarodnih nastupa. Lani su gostovali u Jordanu, gdje su u jakoj konkurenciji protiv tamošnjih prvaka ostvarili vrijedne pobjede. Lovro je i aktualni pobjednik Svjetskog kupa, dok je i Petar, osim osvajanja naslova prvaka Zagreba i nacionalnih medalja i trofeja, također već zabilježio brojne međunarodne pobjede.



Braća Pavčec naše su pravo boksačko blago i radujemo se njihovim dosadašnjim i nadolazećim uspjesima te se nadamo kako ćemo ih u skorašnjoj budućnosti gledati u mečevima vrijednim europskih i svjetskih, što amaterskih, a što profesionalnih titula. Sretno, dečki!