°C 14

HNK Gorica najveći dobitnik proračuna

18.02.2017.

Igor

Uz izbor novog predsjednika i ostalih tijela Zajednice Športskih udruga na dnevnom je redu bio i Prijedlog javnih potreba u športu Grada Velike Gorice za 2017. godinu. Ukupno će Zajednica raspolagati s osam milijuna kuna proračunskog novca od kojih će gotovo 95 posto pripasti sportskim udrugama.

Dva milijuna kuna pripadaju udrugama od posebnog značaja (HNK Gorica, KK Gorica, HRK Gorica, ŽOK Azena, SD Gord, AK Velika Gorica, KK Velika Gorica, JK Pinky), dok je pet milijuna kuna namijenjeno za programe športskih udruga. A tu su i neka druga područja kroz koja se pomaže rad udruga (pripomoć, zamolbe športskih udruga). 

-Ovim proračunom nastojali smo sačuvati kvalitetu te smo tim klubovima povećali i sredstva. Također smo podigli i sredstva za nogomet- pojasnio je Prijedlog javnih potreba tajnik Zajednice športskih udruga, Davor Štuban.

OK Gorici jedino smanjena sredstva

No, nisu svi bili zadovoljni predloženom raspodjelom sredstava. Jedini koji su uputili amandman na takav prijedlog bili su predstavnici OK Gorice čija je dotacija s prošlogodišnjih 60 tisuća kuna „pala“ na samo 40 tisuća.

-Nama su sredstva unatoč povećanju smanjena. U posljednje tri godine skinuto nam je 30 tisuća kuna zbog čega smo ljetos samoinicijativno istupili iz Prve lige. Trebala je ovo biti konsolidacijska godina, no izgleda kako tome tako biti neće- s govornice je poručio Filip Dumbović iz OK Gorice, ističući kako bi sa stotinjak tisuća kuna uspjeli nekako izgurati igranje u najvišem rangu natjecanja.

Iako su iz OK Gorice amandmanom tražili vraćanje na 60 tisuća kuna, u tome nisu uspjeli budući da su njihov prijedlog podignuta tek tri kartona na kojima je pisalo „ZA“.

-Nije sporno da ste imali rezultat, no niste nas uvjerili da ste po pitanju rada s djecom napravili pomak- u svom je stilu odgovorio predsjednik Zajednice Goran Kovačić.

Iako u natjecanju imaju tri kategorije (seniori, juniori i kadeti) predsjednik Kovačić prekinuo je daljnju raspravu.

HNK Gorici 1 740 000 tisuća kuna

I dok će odbojkaši koji se natječu u drugom rangu raspolagati s mizernih 40 tisuća kuna, gorički nogometni drugoligaš i ove će godine raspolagati s najvećim iznosom proračunskog novca. Za njihove potrebe izdvojeno je 1 740 000 tisuća kuna što je više nego ukupni zbroj sredstava što će ga primiti najviše rangirani gorički klubovi, HRK Gorica i KK Gorica kojima je pripalo po 850 tisuća kuna.

Na takav prijedlog nitko nije imao primjedbe te je nakon nikad manje rasprave u posljednjih nekoliko godina većinom glasova usvojen Prijedlog javnih potreba u športu.

-Sasvim zasluženo nalazimo se na sportskoj karti Hrvatske. No, da bi tome tako i bilo trebalo je stvoriti infrastrukturne uvjete. Mi svake godine radimo pomake i za jednu stepenicu idemo prema gore. Ono što posebno raduje je podatak kako nismo dozvolili da se niti jedna sportska udruga ugasi- u svom je obraćanju istaknuo zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec poručivši sportašima kako će i u budućnosti imati svu potrebnu pažnju.