°C 9

Hani Istanbuli odveo juniore Gorice u Prvu ligu

15.11.2020.

Damir Žbulj

Fantastičan uspjeh ostvarili su mladi košarkaši KK Gorica, koji su nakon uvjerljivog slavlja nad Sesvetama osigurali plasman u elitni razred hrvatske juniorske klupske košarke.

U pretposljednjem nastupu deklasirali su Sesvete s gotovo 40 razlike te su uz Hermes Analiticu izborili su mjesto među najboljima. Posljednji putnik u Prvu juniorsku ligu bit će poznat u nedjelju.

Pod vodstvom Hanija Istanbulija i u suradnji s KK Velgor, Goričani su u kratkom vremenu uspjeli posložiti momčad te su najavili kako će i u budućnosti imati što za reći na domaćim parketima u okršajima s mladim nadama naše košarke.

Mjesto među najboljim juniorskim ekipama Hrvatske u posljednjem su dvoboju potvrdili Paolo Istanbuli, Getz, Trefil, Maleš, Vukojević, Sokol, Brkušić, Miloloža, Logarušić, Hrvoje Majcunić i Lacić.

Vjerujemo kako ćemo neke od njih uskoro gledati i u seniorskoj ekipi, baš kao što je 'mlađi brat' Majcunić nedavno dobio priliku protiv Škrljeva, a upisao je i prve poene, što će sigurno zauvijek pamtiti.

Hrvoje je Sesvetama utrpao 30 poena, Trefil je dodao 14 koševa, Lacić i Miloloža po 12, dok su dvoznamenkasti učinak imali još i Brkušić s 11 i Sokol s deset poena.

GORICA – SESVETE 103:65 (23:9, 22:16, 27:18, 31:22)
KK Gorica (juniori): P. Istanbuli 8, Getz, Trefil 14, Maleš 2, Vukojević 4, Sokol 10, Miloloža 12, Logarušić, H. Majcunić 30, Lacić 12, Brkušić 11. Trener: H.Istanbuli