°C 15

Habijanec odlučio dramu sa Samoborom

22.02.2022.

Damir Žbulj

Velikogorički stolnotenisači odradili su fantastičan posao u proteklom kolu, a s dvije izuzetno važne pobjede uključili su se u borbu za naslov prvaka 1. HL Zapad.

Pod vodstvom Marka Habijanca prvo su s 4:0 nadigrali Svetu Nedelju, a onda su u dramatičnom okršaju sa Samoborom slavili 4:3.

Za dvoboj sa Svetom Nedeljom Habijanec nije morao niti skinuti trenirku, a status favorita opravdali su Ante Jakić, Martin Petrović i Karlo Javor.



No, protiv Samoboraca se vodila velika stolnoteniska bitka.

Petrović je otvorio meč pobjedom u pet setova i to je dalo dodatno motivaciju domaćim igračima. Nakon toga je Habijanec bio uvjerljiv protiv Zeljka, a Javor je u dramatičnom okršaju, također u pet setova, svladao Jalžabetića.

Velika prednost nije značila i kraj ovog dvoboja.

Habijanec i Petrović u parovima nemaju rješenja za Jalžabetića i Zeljka, Petrović gubi i pojedinačni meč sa Zeljkom, dok Javor pruža odličan otpor Petru Zniku, ali Samoborci dolaze do izjednačenja.

Odlučujuću pobjedu ostvario je Marko Habijanec, koji je od Jalžabetića izgubio prvi set, ali je onda u preostala tri deklasirao suparnika, za veliko slavlje Velikogoričana.



HSTK Velika Gorica je trenutno na trećoj poziciji s 11 pobjeda i dva poraza, koliko ima i Samobor. Vodeći je zagrebački STK TIS, koji ima samo jedan poraz.

Vodit će se u završnici sezone velika bitka za titulu prvaka i plasman u Superligu.