°C 8

Gromovi protutnjali Goricom

13.11.2022.

Damir Žbulj

Umor je donio svoje. Rukometaši Gorice u proteklih su desetak dana ostvarili povijesnu pobjedu u Češkoj te su izborili treće kolu EHF Europskog kupa, slavili su i u odgođenoj utakmici Paket24 Premijer lige na gostovanju kod Ribola Kaštela, ali favoriziranom hrvatskom viceprvaku iz Našica jednostavno nisu mogli pružiti dostojan otpor.

Utakmica je bila ravnopravna samo u prvih 15-ak minuta, a onda su Gromovi furiozno krenuli puniti mrežu Goričana. Još u 19. minuti, nakon gola Cekovića iz kontre, na semaforu je bilo 9:9, ali do poluvremena domaći su zabili još tek jednom, a Nexe je nemilosrdno 'trpao' i u nastavak se ulazi s osam golova viška (10:18).

Već tada je bilo jasno kako je ovaj dvoboj odlučen.

Početkom drugo dijela Našičani nastavljaju ubojitu seriju i ubrzo imaju i ogromnih 14 razlike (11:25). Jednostavno, ozbiljni i odmorni Nexe bio je u ovom trenutku prevelik zalogaj za Goričane.

Na kraju, finalnih 24:41 dovoljno govori o samoj utakmici, no, Gorica je i dalje na sjajnoj drugoj poziciji u svojoj Ligi A Paket24 Premijer lige te je na najboljem putu da se i ove sezone plasira u Ligu za prvaka, odnosno među šest najboljih hrvatskih klubova.

Kapetan Ceković bio je bolji od ostalih, s pet postignutih golova, dok je pobjednike predvodio nezadrživi Marin Jelinić, s devet pogodaka, bez promašaja. Kuzmanović je imao osam, a Radovanović devet obrana.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Metkoviću, slijedi dvoboj u Varaždinu, a onda i novi europski izazov, kod MSK Povazska Bystrica. Prva utakmica u Slovačkoj igra se 3. prosinca, a uzvrat je tjedan dana kasnije u 'Bakariću', sigurni smo ponovno u sjajnoj atmosferi.