°C 9

Goričani u Draženovom domu zaleđeni na 'minus 30'

01.10.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu se dobro proveli na gostovanju u Draženovom domu kod Cibone. Vukovi su bili 'gladni' pobjede i u potpunosti su deklasirali velikogoričke Bikove te su na kraju slavili s 30 poena razlike. Bilo je 106:76, iako se nakon prvog poluvremena nije moglo naslutiti da će baš tako završiti...

“Zaslužena pobjeda Cibone, čestitam im. Mi smo utakmicu izgubili u drugoj četvrtini gdje smo se povukli i nismo znali odgovoriti na Ciboninu agresivnu igru i oni su nam pogađali šuteve s osam metara. Imali su nevjerojatan šut u prve tri četvrtine. preko 60 posto za tri poena i protiv tako raspoložene šuterske ekipe je gotovo nemoguće pobijediti,” rekao je kratko nakon utakmice trener Sesar.

Cibona je dvoboj otvorila serijom 16:3, ali je nakon minute odmora Gorica i prvih rotacija Gorica zaigrala puno bolje te je uhvatila priključak, a početkom druge dionice došla i do prednosti.

Posljednje vodstvo Bikovi su imali pet minuta prije poluvremena (31:32) i onda je krenula još jedna serija Cibosa, koji su pogađali iz svih pozicija, a agresivnom obranom jednostavno nisu više dopustili da Sesarova momčad uhvati neki dobar ritam. Na poluvremenu je bilo 50:41, a početkom treće dionice uslijedio je potpuni pad gostiju.

U posljednjih deset minuta ulazi se s 83:55 Vukova i tu je priči u Draženovom domu ove večeri bio kraj.

Na kraju, Cibona je otišla preko 'stotke' i apsolutno zasluženo je došla do velikog slavlja.



Mate Kalajžić je bio prvo ime Gorice s 18 poena i četiri asista, dok je Karlo Uljarević dodao 14 koševa. Dvoznamenkasti je bio tek još Ivan Tvrtko Majić s 11 poena i to dovoljno govori o 'sterilnosti' u napadu Goričana.



Cibona je imala puno raspoloženih igrača, ali je predvodio Mateo Drežnjak s 20 poena. Bivši kapetan Gorice Ivan Majcunić dobio je 13 minuta, a ubacio je jednu tricu (1/3).



Nakon dvije uvodne prvenstvene pobjede kod Šibenke i doma protiv Alkara te slavlja u Alpe Adria Cupu nad prvakom Slovačke, ovo je bio prvi poraz Gorice ove sezone. U četvrtom kolu  HT Premijer lige Sesar i njegovi 'ratnici' putuju u Split, gdje će pokušati isprati gorak okus ovog poraza. Okršaj na splitskim Gripama na rasporedu je 9. listopada od 17 sati.