°C 12

Goričani Humanitarka i Futsal Dinamo u zajedničkoj akciji za stradale u potresu

30.01.2021.

Damir Žbulj

Futsal Dinamo i udruga Goričani Humanitarka pokrenuli su humanitarnu aukciju za pomoć unesrećenima razornim potresom, koji je krajem 2020. pogodio Petrinju, Sisak, Glinu, ali i naš velikogorički kraj.

Dvojica Dinamovih Petrinjaca, Kristijan Grbeša i Daniel Matković, podijelili su se u dva tima – 'Team Grbi' i 'Team Činda'. Dvojica kapetana izabrali su suigrače koji će se u narednih deset dana na Dinamovoj Facebook stranici sportski nadmetati u aukciji specijalno dizajniranih dresova.

Naime, iznad logotipa globalno poznatog proizvođača sportske opreme, Dinamo je otisnuo brojku 53 koja simbolizira Petrinju, grad iz kojega dolaze dva Dinamova prvotimca i koji je teško stradao u razornom potresu.

“Do prvotne ideje o akciji došlo je drugi dan potresa, kad smo sreli Boyse na nekom od punktova. Nastupilo je neko zatišje, a jedan se pojavio u trenirci koju je kupio na Palčićima. Svima nam je to bilo smiješno jer je to bila prva stvar koju je izvukao iz ormara, ali simbolika je bila prejaka“, rekao je za klupsku stranicu tajnik kluba Sebastian Sobota i nastavio:

"I pola sata poslije su me nazvali, taman kad smo stajali kod Grbijeve kuće i gledali kran Brune Šaguda, bivšeg kapetana Alumnusa, kako čačka po onom što je nekad bilo krovište. 'Seb, 'aj nek klub napravi neku aukciju, bolje da na taj način pomognemo, još će svakom ostati i uspomena.'

"I kroz par telefonskih poziva, dresovi su maltene već 2. siječnja bili spremni.”

Futsal Dinamo će svakoga dana, od 28. siječnja do 6. veljače, osim 5. veljače kada Dinamo igra prvenstvenu utakmicu u Dubrovniku, točno u 20 sati na svojoj Facebook stranici objaviti fotografije po jednog igrača iz tima „Grbi“ te jednoga iz tima „Činda“.

Pratitelji će potom licitirati za specijalno dizajnirani dres čija početna cijena iznosi 400 kuna. Novac od prodaje dresova uplaćuje se na izdvojeni žiroračun (samo za tu namjenu) udruge Goričani Humanitarka - HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X).

Sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima, koji od prvog dana potresa na terenu pomažu unesrećenima.

“Udruga Goričani Humanitarka prati rad kluba od samog početka. Nekoliko puta bili smo njihov gost na humanitarnom turniru kojeg organiziraju svake godine u svibnju. S obzirom na to da je jedan od glavnih ljudi u udruzi naš Nadzornik Šipo, u suradnji s njima pokrenuli smo aukciju. Cilj nam je bio u cijelu priču uključiti jednu udrugu koja ima već izgrađeni renome u zajednici. K tome se nalazi na pola puta do pogođenog područja, iako treba reći da je i Turopolje solidno stradalo u zadnjih mjesec dana. Isto tako, Dinamo još uvijek nema u statutu navedenu djelatnost prikupljanja humanitarne pomoći, pa nam je bio i nužan partner s kojim bismo prijavili humanitarnu akciju. I naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez Bad Blue Boysa, koje su glavni operativci akcije. Prvo smo njih pitali što je najpotrebnije u trenutnoj situaciji. Zato će sav prikupljen novac biti utrošen u kupnju građevinskog materijala i sličnih potrepština," posebno je naglasio Sobota.