°C 1

Gorica u sudačkoj nadoknadi srušila Lokose: Novopridošli Nizozemac junak slavlja

29.07.2023.

Damir Žbulj

Više od tisuću gledatelja, što je apsolutno respektabilna brojka u ovom prvom 'udarnom turističkom vikendu' i na početku brojnih godišnjih odmora, nije imalo previše toga za vidjeti u okršaju Gorice i Lokomotive, no, pamtit će se vrijedna pobjeda, izborena u prvoj minuti sudačke nadoknade, prvijencem Nizozemca Svena Blummela, dovedenog upravo da bude pojačanje pred suparničkim vratima...

Krenuo je na Gradskom stadionu sudački dodatak, Jurica Pršir odapeo je dalekometni udarac, odlični vratar Čavlina samo je odbio loptu, a na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se novopridošli Blummel, koji je milimetarski izbjegao zaleđe i hladnokrvno poentirao, za erupciju oduševljenja već pomalo uspavane goričke publike. Kratko je trajala provjera, VAR je potvrdio vodstvo domaćih, a tih 1:0 [VIDEO] ostalo je do kraja...

Probali su gosti u završnici svim snagama krenuti po izjednačenje, ali praktički nisu uputili ozbiljan udarac prema Banićevim vratima.

Nakon posljednjeg zvižduka Blummel se došao zahvaliti navijačima, a pobjednički pogodak proslavio je i u zagrljaju svoje djevojke...

Velika vrućina i sparina diktirali su dobar dio ovog dvoboja. Trener Sopić se na početku odlučio za Banića, stopere Krizmanića i Leša, bekove Raspopovića i Štigleca, defenzivni vezni su bili Marko Soldo, Jura Pršir, ispred njih Mitrović, Ndockyt i Ilečić, a u vrhu napada Vujnović, strijelac u prvom kolu.

Krizmanić je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, kad je Čavlina izvrsno reagirao poslije njegovog udarca glavom, a dobre pokušaje imali su još tek Mitrović i Ndockyt.

Junak Blummel u igru je ušao u 81. minuti umjesto Mitrovića, Sopić je na travnjak poslao i Kapulicu, ranije i Mrzljaka, koji je od Pršira preuzeo kapetansku traku, a početkom nastavka izvadio je Ilečića i uveo Majstorovića. u samom finišu debitirao je Mario Maloča, koji bi trebao biti spreman za nadolazeće izazove. 

Nije ovaj dvoboj 'mirisao' na sva tri boda za turopoljskog prvoligaša, izgledalo je kako se početni rezultat neće mijenjati, međutim, ova Sopićeva Gorica ipak je ponovno pokazala pravi pobjednički karakter, koji je na kraju prošle sezone i spasio klub od ispadanja.

Već u idućem kolu, u subotu 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Gorica gostuje na Maksimiru kod Dinama, a nakon toga u goste stiže Jakirova Rijeka.