°C 7

Gorica slavi prvo mjesto prije početka Lige za prvaka: Utakmice s Nexeom i Zagrebom bit će praznici rukometa

09.03.2020.

Damir Žbulj

Porazima na gostovanjima kod Varaždina, Zameta i Dubrave rukometaši Gorice ugrozili su osvajanje prvog mjesta nakon regularnog dijela ove sjajne sezone Paket 24 Premijer lige, no, u posljednjem kolu prije početka Lige za prvaka iskoristili su remi Dubrave u Rijeci i slavljem 32:27 nad Sesvetama ipak su zasluženo uzeli taj 'mali naslov prvaka'.

 

Protiv Sesveta je to ponovno bila ono prava Gorica, koja 'melje' svoje suparnike i gosti nisu imali previše izgleda za iznenađenje. Ekipa Andrije Nikolića vodila je od prve minute, a Sesvećani su tek u nekoliko navrata priprijetili. Na poluvremenu je bilo 'tek' dva razlike (16:14), ali do sredine nastavka na semaforu je i plus šest i dvoboj je mirno priveden kraju.

Predvodio je sjajni Ivan Laljek sa šest golova, bez promašaja i četiri asistencije. Luka Lovre Klarica, Jakov Vrdoljak i Davor Ćavar dodali su po četiri pogotka. Ivan Vekić je imao šest obrana...

"Mislim da su ovi dečki to zaslužili! Gledajući cijelu sezonu mislim da smo stvarno jako dobro igrali. Dogodio se jedan mali pad na posljednja tri gostovanja, ali to je i u neku ruku normalno da se moralo dogoditi."

"Bila nam je dovoljna ova pobjeda za prvo mjesto," rekao nam je nakon zaslužene fešte trener Gorice Nikolić, koji se i osvrnuo na nekoliko slabijih rezultata u posljednje vrijeme, prije svega na gostovanjima.

"Nije samo jedan problem. Opuštanje je samo jedan od tih faktora, uz mali pad motivacije, kad već znaš da si osigurao prvo mjesto i da se bodovi u Ligi za prvaka brišu. Ekipe protiv kojih smo igrali su u grčevitoj borbi za opstanak i može se reći kako su više željeli pobjedu nego mi."

U Ligi za prvaka gorički ljubitelji rukometa moći će uživati u partijama svojih ljubimaca, ali i u potezima naših majstora iz PPD Zagreba i Našičkog Nexea, koji će se u ovoj fazi priključiti natjecanju u Paket 24 Premijer ligi.

"Nadam se kako će to biti praznici rukometa u Velikoj Gorici. Siguran sam kako nećemo biti samo prolaznici i kako ćemo pružiti dobar otpor svima."

No, prije toga je u srijedu na rasporedu osmina finala Kupa Hrvatske, kod Spačve.

"U srijedu igramo u Vinkovcima. Dosta smo se i kroz ovu utakmicu spremali za taj dvoboj. Red je da se vratimo pobjedama i na gostovanjima. Ovo slavlje sigurno je dobar putokaz za ostatak sezone."

U Ligu za prvaka ušli su uz Goričane još i Dubrava, Spačva i Poreč, dok će Ligu za ostanak igrati Zamet (5), Sesvete (4), Umag (3), Bjelovar (2), Varaždin 1930 (1) i Dubrovnik (0)

 

HRK Gorica: Ivan Vekić 6/19 obrana, Stipe Purić 1/15 obrana; Hrvoje Ceković (1/2), Nenad Kosteski (0/1), Ivan Laljek (6/6), Filip Goričanec, Bruno Negran (3/3), Julijan Šalić (2/2), Luka Lovre Klarica (4/8), Antonio Vrbić (1/2), Davor Ćavar (4/4), Paolo Kraljević (2/4)Marko Šehić (3/3), Antonio Čelić, Jakov Vrdoljak (4/8), Dominik Gal (2/3). Trener: Andrija Nikolić.