°C 7

Gorica s Ćavarom, Srnom i Klaricom u Rumunjskoj: Na koronu - negativni, očekivani rezultat - pozitivni

28.08.2020.

Damir Žbulj

Bliži se još jedan povijesni trenutak za velikogorički rukomet! Prvo kolo kvalifikacija za EHF Europsku ligu, novo natjecanje, kvalitetom odmah ispod Lige prvaka, u kojem će ove sezone nastupati i velikani europskog rukometa, poput Magdeburga, Ademar Leona, Montpelliera, Füchse Berlina ili Rhein-Neckar Löwena.

Prva prepreka za ekipu Andrije Nikolića bit će rumunjska AHC Potaissa iz 900 kilometara udaljenog grada Turde, u neposrednoj blizini Cluja.

Momčad je spremna za još jedan veliki izazov, igrači su odradili testiranje, svi putnici negativni su na koronu i to je prvi preduvjet za povratak rukometa na Starom kontinentu. Ove utakmice kvalifikacija bit će prvo službeno natjecanje poslije prekida u ožujku i bit će svojevrsni test kako će se nastaviti sezona...

"Sve je pod kontrolom, raspoloženje je dobro, svi smo negativni na koronu, što je dobar predznak za sve što nas čeka..."

"Svi idemo zdravi na put i nadamo se pozitivnom rezultatu. Analizirali smo Rumunje dosta, imali smo puno njihovih utakmica iz prošle sezone, ali njihov sastav je praktički isti. Uspjeli smo se vjerujem dobro pripremiti," rekao nam je nakon posljednjeg treninga Nikolić.

"Oni već godinama igraju zajedno, dobra su ekipa i teško gube utakmice doma. Sigurno nas čeka težak posao, ali vjerujemo kako imamo snage i kako ćemo izvući pozitivan rezultat za uzvrat u Velikoj Gorici."

Na dalek put se kreće u noći s četvrtka na petak, a uz kratke odmore za razgibavanje cilj je da se do rumunjske Turde stigne do ručka. Trebat će gotovo tisuću kilometara provesti u autobusu...

"Idemo polako, pa kad stignemo," s osmjehom je naglasio pa dodao: "Nakon odmora od puta čeka nas trening, a u subotu je utakmica..."

"Nadamo se kako će sve proći u najboljem redu!"

CEKI, LALJEK, ĆAVAR I TOMPA IMAJU ISKUSTVO

Gorici nije ovo prvi europski iskorak, prije tri godine na početku kvalifikacija uspješnija je bila estonska ekipa Pölva Serviti. Bili su tada u kadru i kapetan Hrvoje Ceković i Ivan Laljek i Ivan Žarković i Tomislav Barišić, vratar Sladoljev, ali i Davor Ćavar, koji će i ovog puta predvoditi ekipu.

"Većina naših ključnih igrača već ima to europsko iskustvo, išli su u Estoniju. Sigurno da su svi malo uzbuđeni, sigurno kako im je ovo nagrada za ove prošlogodišnje rezultate. Zaslužili su i nadam se da ćemo doći dalje nego što je bilo taj prvi puta."

Iako su ovog ljeta Ćavar, Luka Lovre Klarica i Zvonimir Srna bili u kadru PPD Zagreba, čak su i odigrali pripremnu utakmicu protiv Gorice, u ovoj europskoj avanturi branit će boje našeg turopoljskog premijerligaša, a na temelju suradnje između dva kluba. Značajno je to pojačanje za Nikolića...

"Bruno Negran nije ovaj tjedan dolazio na treninge, svi smo oprezni što se tiče korone. On neće s nama na put. Ostali svi su spremni. Ćavar, Srna i Klarica su na posudbi dok igramo Europu, takav je za sada neki plan. S njima imamo veću širinu, a svojim doprinosom će svakako donijeti bolji rezultat."

"Vjerujem kako ćemo s njima u kadru izvući svoj maksimum!"

NASTAVITI GDJE JE STAO DINAMO...

Hrvatski nogometni prvak Dinamo prije nekoliko dana bio je uspješan u rumunjskom Cluju, a Turda je 30-ak kilometara udaljeni gradić, nešto slično kao što je Velika Gorica smještena uz Zagreb...

Neka se povijest ponovi, samo da Goričani u konačnici izbjegnu dramu raspucavanja. Uzvrat će se igrati 5. rujna.

"Bilo bi lijepo da mi nastavimo taj pobjednički put. Slažem se," nada se Nikolić, kojem je Gorica prvi pravi samostalni trenerski posao u karijeri. No, bogato iskustvo stekao je radeći uz Slavka Golužu, Zlatka Saračevića, Kasima Kamenicu ili Veselina Vujovića...

"Prvi puta samostalno vodim neki klub u Europi. Bio sam puno puta pomoćnik na klupi Zagreba u Ligi prvaka."

"Ovo je sigurno i za mene jedan novi izazov, probao sam što bolje pripremiti svoje igrače na protivnika i da svi skupa napravimo dobar rezultat. Iako, to je utakmica kao i svaka druga. Možda će biti malo nervoze, ali to je i normalno i mislim da nas neće to omesti u izvedbi."

"Zaista se nadam da će sve proći dobro, vjerujem u svoju momčad i mislim da mogu napraviti dobar rezultat za uzvrat!"

Našim rukometašima možemo samo poželjeti sretan put, puno zdravlja te na kraju i dobar rezultat, kako bi nakon uzvrata mogli proslaviti jedan od najvećih kluspkih uspjeha i prolazak posljednju rundu kvalifikacija. Našički Nexe, Montpellier, Füchse Berlin ili Rhein-Neckar Löwen, između ostalih, čekaju svoje suparnike, a nadamo se kako će u tom elitnom društvu poslije dva dvoboja s rumunjskim viceprvakom biti i Gorica!