°C 4

Gorak okus Božićnih blagdana

18.12.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice, nažalost, neće s osmijehom na licu dočekati Božićne blagdane i zimsku pauzu. Nakon fantastične partije u prošlom kolu u Rijeci očekivalo se kako će Rendulićeva momčad 'spakirati' tri boda pod bor i kako će uspjeti dobiti Šibenik, međutim, gosti su uspjeli pospremiti čak tri lopte u goričku mrežu i na kraju svojim navijačima prirediti veliku feštu...

Nije domaćin odigrao lošu utakmicu, stvorila je dovoljno prilika za puno povoljniji ishod, no, Šibenčani su se pokazali kao 'tvrd orah', nisu niti oni bili bezopasni i u ovoj jednoj izuzetno otvorenoj utakmici uspjeli su iskoristiti veliku pogrešku Joze Šimunovića u završnici i tako zabiti odlučujući pogodak.

Branič Gorice predao je loptu ravno u noge protivničkom igraču, Marin Jakoliš se sjurio prema Kotarskom i poentirao, za konačnih 2:3 na semaforu.

Nije na početku izgledalo da će tako završiti.



Goričani su dominirali u prvih pola sata, dvoboj su otvorili sjajnim prilikama Delfija i Babeca, u desetoj minuti Brodić je uzdrmao vratnicu, a u 12. minuti je Kristijan Lovrić pogodio za početnu prednost.

Bila je to ubojita , okomita akcija, Brodić je bio asistent, a Lovrić je 'izletio' ispred vratara Rogića, koji nije imao šanse...

Kontrolirali su domaći dvoboj sve do 30. minute, kad je Šibenik dočekao svoj trenutak. Ubačena lopta u kazneni prostor došla je do Antonija Jakoliša, koji je majstorski zakucao pod gredu.

Šibenčani su tada uhvatili ritam, ali ponovno je Gorica u finišu prvog dijela imala nekoliko jako dobrih prilika i šteta što ponovno nije povela.

Početak nastavka šokirao je Rendulićevu momčad, jer je Ivan Delić uspio iskoristiti nepažnju goričke obrane i Šibenik je stigao do preokreta.

Strateg turopoljskog prvoligaša tada je morao reagirati, ušli su Mitrović i Šroler, ali tek nakon što su na teren ušli Caio da Cruz i Stojanovski Gorica dolazi do izjednačenja.

Imala je Gorica i penal na Lovriću, ali je svirano zaleđe u začetku akcije. Lovrić je i zabio, ali nakon zaleđa Kalika, koji se našao na putu sjajnom udarcu Šrolera.

No, za 2:2 trebalo se pričekati 68. minuti. Cruz se odlično oslobodio svog čuvara, još bolje je vratio loptu na peterac, gdje Stojanovskom nije bilo teško pogoditi mrežu.

Cruz je mogao biti junak, a ispao je tragičar, jer je ono što je promašio u 72. minuti za rubriku 'vjerovali ili ne'. s dva metra je uspio glavom loptu poslati preko gola.

Odužio mu se na drugoj strani travnjaka Antonio Marin, koji je također zapucao veliki zicer.

Gorica je u završnici krenula po pobjedu, a u konačnici je ostala bez bodova. Marin Jakoliš je svojim desetim pogotkom sezone pokazao kako je jedan od najopasnijih napadača na hrvatskim travnjacima.

Mogao se na kraju spasiti barem bod, pokušali su i Šroler i Stojanovski, fantastičan udarac Kalika otišao je tik pored vratnice i Šibenik je ipak stigao do velikog slavlja. Nakon posljednjeg zvižduka suca Strukana utrčali su svi igrači sa šibenske klupe na teren, ogromno je bilo njihovo veselje, jer je ovo prva prvoligaška pobjeda Šibenika u Velikoj Gorici, na radost nekoliko desetaka Funcuta, koji su cijelu utakmicu bodrili svoje ljubimce.

Gorica na zimske praznike ide s 29 osvojenih bodova u 20 nastupa i čvrsto drži petu poziciju ljestvice, s pet bodova ispred Lokomotive. Hajduk ima pet bodova prednosti, a.li i dvije utakmice manje.

Nastavak sezone predviđen je za kraj siječnja, a prvi izazov u 2022. godini za Rendulićevu momčad bit će gostovanje u Puli. Već 5. veljače u Veliku Goricu stiže splitski Hajduk.