°C 4

[FOTO] Rukometaši Gorice krenuli 'žestoko', trener Nikolić pun optimizma na početku priprema

10.08.2021.

Damir Žbulj

Pod budnim okom Damira Bošnjaka, našeg velikogoričkog atletskog trenerskog majstora, ali i stratega Andrije Nikolića, krenuli su rukometaši Gorice u pripreme za novu sezonu.

Dolazak na Gradski stadion pokazao se kao pun pogodak, jer su u večernjim satima ispod zapadne tribine uvjeti puno bolji nego u dvorani.

Dečki marljivo odrađuju sve zadatke i u početnim danima naglasak će biti na podizanju fizičke spreme...

No, vidjelo se kako se momci nisu zapustili i kako su imali aktivan odmor.

Kapetanski je sve predvodio Hrvoje Ceković... 

Idući tjedan krenut će rad s loptom, kad će se više slušati trenera Nikolića.

"Većinom je ovo razdoblje nakon završetka sezone prošlo u odmoru, barem dobar dio. Naravno, rukomet je život, uvijek razmišljaš što donijeti novo, što promijeniti i kroz taj odmor sam se i ja pripremao za novu sezonu i nove izazove," rekao nam je strateg velikogoričkih rukometaša na okupljanju.

"Krenuli smo s treninzima, ovaj tjedan ćemo raditi na stadionu s gospodinom Bošnjakom i od idućeg tjedna ćemo to kombinirati s radom u dvorani. Već onaj idući vikend, 21. kolovoza, igramo prvu pripremnu utakmicu s Dubravom i polako počinje ono 'pravo'."

Najveće pojačanje bit će Ivan Laljek, koji se vratio iz Zagreba nakon jedne turbulentne sezone, u kojoj hrvatski prvak nije možda ostvario najbolje rezultate, ali je velikogorički rukometaš prikupio novo veliko iskustvo, igrajući Ligu prvaka protiv europskih velikana kao što je Barcelona, koja je na kraju sezone i podigla pobjednički trofej.

"Trebao se vratiti i Kraljević, ali su se pojavile neke druge opcije pa ćemo to još vidjeti..."

"Došao je pivot Kajo Cikatić iz Metalca i došao nam je na probu jedan Mađar, s obzirom da nam se ozlijedio Antonio Vrbić."

Problema s ozljedama imaju još i Novak i Svržnjak, Negran je otišao u Karlovac.

Lucian Bura i Tomislav Sladoljev dobili su 'produljeni' odmor, ali će već utorak i srijedu i oni biti s ekipom.

"Planiramo odigrati nekih šest utakmica, nakon Dubrave čeka nas susret s Moslavinom pa krajem kolovoza imamo turnir u Sloveniji, ako nam epidemiološka situacija dozvoli. Trebali bi sudjelovati još Dobova, Koper i Zamet. Početkom rujna igramo s Metalcem, a zadnja provjera, 3. rujna, bit će utakmica protiv Bjelovara i tjedan dana kasnije počinje akcija i nova sezona," otkrio je Nikolić.

Od ove sezone Paket24 Premijer liga bit će drugačija, jer će se i PPD Zagreb i Nexe priključiti od početka natjecanja.

"Sistem je drugačiji, ali sve ostalo je isto. Svaku utakmicu želiš pobijediti. Gorica, kao i svaki drugi klub, za cilj ima ulazak u Ligu za prvaka, a to je ovaj put biti među tri ekipe u našoj skupini. Pokušat ćemo to ostvariti, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti, ali vjerujem kako imamo za to kvalitetu i snagu!"

U najvišem rangu hrvatskog rukometa sudjelovat će 16 klubova, podijeljenih u dvije skupine po osam. Igrat će se dvokružno, a Gorica će biti smještana u grupu s prvakom Zagrebom.

U Ligu za prvaka ulaze po tri najbolje ekipe iz svake skupine, bodovi se ne prenose i također se igra po dvostrukom sistemu, ukupno još deset kola.

U 'Ligi za poredak' sudjelovat će preostalih deset klubova, plasiranih od četvrtog do osmog mjesta u svakoj skupini. Rezultati i bodovi iz prvog dijela natjecanja se prenose, ali samo međusobno odigranih utakmica između klubova koji nastavljaju natjecanje. Svaki klub igra novih deset utakmica, ali samo s onim suparnicima s kojima nije igrao u osnovnom dijelu natjecanja.

Na kraju sezone igra se doigravanje za prvaka, dvije najbolje ekipe igrat će maksimalno pet utakmica, tko prije dođe do šest bodova. Svaka utakmica mora imati pobjednika. U slučaju neriješenog rezultata, odmah se izvode sedmerci. Na isti način razigravalo bi se za treće i četvrto, kao i za peto i šesto mjesto.

Gorica i Zagreb još uvijek imaju 'parterski' odnos, no, sve je manje igrača na posudbi, dok je najvažnije 'pojačanje' ostanak trenera Nikolića.

"Igrača je nešto manje, velika je vjerojatnost da će nam se i Dominik Gal vratiti, koji je odradio pripreme sa Zagrebom."

Mlade nade Gorice, kao što su Zrinušić, Tomašić i Jozepović, sigurno će dobiti još više prilike u novoj sezoni.

"Trebali bi u novoj sezoni biti još bolji, odigrali su određeni broj utakmica, skupili su neko iskustvo i zrelost. Vjerujem da će biti još bolji i da će igrati još više minuta," zaključio je u optimističnom tonu Nikolić.