°C 27

Erik Maloseja, Oliver Kramarić i Petar Pavčec osigurali medalje na boksačkom prvenstvu Hrvatske

30.04.2023.

Damir Žbulj

Kutina je domaćin pojedinačnog boksačkog prvenstva Hrvatske za juniore i U-22 seniore! U petak su održane četvrtfinalne borbe, dok su u subotu na rasporedu polufinala.

Medalju je seniorskoj konkurenciji do 22 godine, u kategoriji iznad 92 kilograma, osigurao superteškaš Erik Maloseja iz BK Velika Gorica, koji je u svojoj prvoj borbi u Kutini do pobjede stigao razornim nokautom u prvoj rundi! Maloseja u polufinalu boksa protiv Andrije Badže iz BK King.

Junior BK Velika Gorica, Oliver Kramarić, pod vodstvom trenera Ivice i Stjepana Bačurina, je u kategoriji do 72 kilograma, prekidom u trećoj rundi, slavio protiv Martina Tušeka! U subotu ga u borbi za finale čeka Niko Goreta iz splitskog Groma.

Dramatični meč između Petra Pavčeca (BK Nokaut), starijeg brata našeg reprezentativca Lovre, i Roka Bukvića (Ares Zadar) u seniorskoj U-22 srednjoj kategoriji do 75 kilograma otišao je na stranu boksača iz Velike Mlake, nakon podijeljene odluke sudaca (3:2).

Idući suparnik mu je Ivan Delić iz BK Salona.

Polufinalni mečevi u subotu počinju u ŠC Kutina od 13 sati, a na rasporedu je 18 juniorskih polufinala i 13 u konkurenciji seniora do 22 godine.

Prijenos uživo putem livestreama svih mečeva u subotu i nedjeljnih finala bit će dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog boksačkog saveza!

Očekuju nas novi kvalitetni i borbeni mečevi, novi žestoki i otvoreni okršaji bez milosti za plasman u finala!