°C 14

Dječji jesenski kros oduševio i ove godine

09.10.2023.

Damir Žbulj

Još jednom je tradicionalni Dječji jesenski kros grada Velike Gorice oduševio sve okupljene, od brojnih malih natjecateljica i natjecatelja pa do njihovih najvjernijih navijača, roditelja, uže i šire obitelji i prijatelja!

Rekreacija na svježem zraku, dobro društvo i zanimljivo natjecanje bili su dobitna kombinacija za ovaj iznadprosječno topli listopadski vikend.

Prije početka utrka sve je srdačno pozdravio gradonačelnik Ačkar, koji je djeci poručio da se nastave baviti sportom, a poruku podrške imao je i Goran Kovačić, čelnik naše goričke Zajednice sportskih udruga, koja je uz Maraton klub Velika Gorica i suorganizator ove sjajne manifestacije. 

Bilo je ovo čak 19. izdanje Dječjeg jesenskog krosa grada Velike Gorice!

Trčale su i ove godine bebe s roditeljima, cicibani, limači, klinci, školarci, Fakini i tinejdžeri, u obje kategorije (REZULTATI).

Kod beba i bebica, rođenih 2021. i 2022.godine, istaknuli su se i pehare osvojili Luka Pečnik, Matija Muršić, Lovro Karajić te Sara Tumpa, Mia Ožanić i Vita Mišković.

Kod cicibana i cicibanki, godišta 2019/2020, predvodili su Jakov Brajdić, Toma Brigljević, Fran Mirić te Ivana Đurašin, Nika Đurović i Paola Buntak.

Kod limača i limačica, godišta 2017/2018, najbrži su bili Maxim Šimek, Patrik Buntak, Toma Šebek i Una Đurašin, Veronika Matić i Maris Štriga.

Kod klinaca i klinceza, godišta 2015/2016, istaknuli su se Emanuel Žagar, Luka Đurić, Matej Marinčić te Nelli Komljenov, Eva Malbaša i Katarina Cindrić.

Igor Arbutina, Adrian Muža, David Karapandžić, Ema Gilja, Ana Trčak i Tia Weihnacht bili su najbolji u kategoriji školaraca i školarki rođenih 2013. i 2014. godine.

Toni Štriga, Bartol Pavelić, Fran Malbaša, Luana Bigec Sabljak, Gita Konjar i Una Lovrić bili su najbolji fakini i fakinke, godišta 2011/2012, dok su kod tinejdžera i tinejdžerki, rođenih 2009. i 2010. godine, pehare zaslužili Jerko Cvetković , Filip Bobesić, Niko Kelava, Pia Teskera, Nika Plepelić i Dora Halužan.

"Zahvaljujemo našim suorganizatorima, Zagrebačkoj županiji, Gradu Velika Gorica, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica i Turističkoj zajednici Velika Gorica. Zahvaljujemo i svim pokroviteljima i sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće: Zagrebačka banka d.d., Naturalis d.d., Zagrebačke pekare Klara, OŠ Eugen Kvaternik, OŠ Juraj Habdelić, VG Čistoća, VG Komunalac, Gradsko društvo crvenog križa Velika Gorica, Ugostiteljski obrt Zvonimir," istaknuli su iz MK Velika Gorica pa dodali za kraj:

"Najveća hvala i svim volonterima koji su nam pomogli na redarstvu!"

"Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju," poručili su jasno iz organizacijskog tima Dječjeg jesenskog krosa Velike Gorice, koji će se iduće godine trčati u jubilarnom 20. izdanju!

 

 

 

(Foto: Maraton klub Velika Gorica)