°C 16

Damir Ćopić donio Energonu naslov

20.06.2016.

MajaR

Momčad Energona pobjednik je ovogodišnjeg mininogometnog prvenstva Velike Gorice koje se u balonu Panadić sporta odigravalo u posljednjih dva i pol mjeseca.

Naslov Energonu donio je Damir Ćopić koji je u posljednjoj utakmici protiv Alpas teama koja je direktno odlučivala o pobjedniku postigao jedini pogodak na utakmici za veliko slavlje svoje momčadi, koja je ovim trijumfom izborila i nastup na državnoj završnici u Novom Vinodolskom.

-Nama se sve otvorilo, u posljednje četiri utakmice dobili smo sve momčadi iz vrha baš kao i dana. Mi smo inače dosta nervozni na terenu, no danas smo odigrali jako dobru utakmicu. Prevaga je bio Damir Ćopić koji je uz našu hobotnicu na golu, Davora Strineku najzaslužniji za ovo- ispričao nam je nakon utakmice Arnel Humić.

Imali su igrači Alpas teama kojima je za naslov bio potreban bod veliku priliku u zadnjim sekundama utakmice kada su imali udarac s devet metara. No, lopta koju je prema golu Energona uputio Daniel Sedmak završila je na vratnici, što je bio znak da može započeti veliko slavlje Energonovih igrača.

Energon ugodno iznenađenje

Uvjerljivo najstarija momčad na prvenstvu svojim je ponašenjem i pristupom natjecanju sasvim zasluženo osvojila naslov za koji su im se poklopile i neke druge stvari. Naime, uzastopnim ne pojavljivanjem Absolute caffea, Cluba 100, Securitasa i Meteora produkcije, što je za posljedicu imalo izbacivanje spomenutih momčadi s prvenstva te brisanje svih rezultata najviše je profitirao Energon, koji se takvim raspletom našao u situaciju za osvajanjem prvog mjesta. Pruženu šansu momčad je iskoristila priredivši iznenađenje kojem se nitko nije nadao.

-Oni su svojim djelovanjem na terenu i van terena primjer svima. Iako su se o njima stvorila oprečna mišljenja oni su otišli korak dalje iznad svih ovih mlađih momčadi koje su jako razočarale svojim pristupom i odnosom prema nama organizatorima i drugim momčadima kada se nisu pojavljivale na terenu u zakazano vrijeme. Sve je to velika škola za nas, iz koje smo dobili mnogo odgovora kako bi u budućnosti imali još bolje prvenstvo- ispričao nam je predsjednik Mininogometnog kluba Gorica, Kristijan Japec.

Nažalost, igrači Vg sport caffe koji nisu bili zadovoljni raspletom koji je nastao izbacivanjem prijestupnika s natjecanja, iz revolta prema organizatoru odlučili su bojkotirati posljednje kolo i susret protiv Četvrtkom u 9. Pobjedom protiv Cvjećarne Anamarija PU Kos od 8:1 Gorenc transporti osvojili su treće mjesto.

Damir Ćopić najbolji igrač

Prevaga u igri Energona u posljednjim kolima bio je Damir Ćopić koji je odlučio i pobjednika u jučerašnjoj utakmici. Upravo zbog te činjenice Ćopić je sasvim zasluženo ponio epitet najboljeg igrača prvenstva.

-Odigrali smo interesantnu utakmicu koju je odlučila naša borbenost. U toj igri ja sam iskočio, no cijela momčad je odigrala odlično- ispričao nam je Ćopić.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg prvenstva bio je Ivan Kos (Cvjećarna Anamarija PU Kos), dok je voditelju Energona, Mariju Hmelina pripala je nagrada za fair play što su njegovi igrači popratili gromgloalsnim navijanjem i skandiranjem.

KONAČNI POREDAK

1. Energon 16, 2. Alpas team 15, 3. Gorenc transporti 15, 4. Četvrtkom u 9 13, 5. Oziris bar 12, 6. VGdanas CB Passage 12, 7. Cvjećarna Anamarija PU Kos 12, 8. VG sport caffe 10, 9. Visoki napon 0

Autor: Igor Đuran