°C 6

Crni niz Bikova nastavio se i na Baldekinu

11.01.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavili su svoj crni ovosezonski niz poraza. U Šibeniku su izgubili čak 12. utakmicu u domaćem prvenstvu, u ABA 2 ligi još nemaju niti jednu pobjedu i teškim vremenima za Bikove ne nazire se kraj.

Očekivali smo svi zajedno kako će s u novoj godini stvari pomaknuti u dobrom smjeru, nakon blagdanske pauze bilo je dovoljno vremena da se podigne razina forme, dovedeno je Jure Gunjina, koji je trebao biti pojačanje za ovu momčad, ali Gorica je prije nekoliko dana ispustila bodove doma protiv Alkara, a na gostovanju kod Šibenke nije niti bilo prave šanse za pozitivan rezultat...

Naprotiv, ponovno im je Šibenka utrpala troznamenkasti broj poena, a konačnih 100:70 samo je realna slika gdje se gorički košarkaški klub trenutno nalazi.

Sezona nije izgubljena, sad je jasno kako će borba za opstanak u HT Premijer ligi trajati do posljednjeg kola, ali bit će potrebno još više rada, prije svega u obrani, jer na Baldekinu su Goričani već sedmi put ove sezone, u svim natjecanjima, primili 100 ili više koševa.

Najbolji u porazu bio je Ivan Batur s 21 poenom, dok se s 13 koševa i pet skokova istaknuo i Gunjina, koji će zaista biti pojačanje za ovu momčad. No, tek je još Uljarević imao dvoznamenkasti učinak i sve je to bilo premalo za ozbiljniji otpor u Šibeniku. Dino Cinac nije bio u sastavu i to je bio preveliki hendikep...

Šibenka je imala šest dvocifrenih, a predvodio je Jacob lawrence s 21 košem. 

Bikovi su na samom dnu ljestvice HT Premijer lige sa samo dvije pobjede, Škrljevo ima tri, a Bosco i Alkar po četiri.

Upravo je Bosco idući suparnik, u nedjelju od 18 sati u goričkoj Gradskoj sportskoj dvorani. Bit će to jedna od najvažnijih utakmica za ekipu pod vodstvom Braslava Turića...

"Otvaranje utakmice je bilo dobro, ali nismo imali kontrolu obrambenog skoka i mislim da je Šibenka na poluvremenu imala 14 skokova u napadu. Psihološki vas to 'ubije' i taj dio nismo odradili kako treba. Oni su se nakon toga razigrali i do kraja je to bilo praktički samo odrađivanje posla," rekao je nakon novog poraza strateg Gorice.

"Izdominirali su nas u ofenzivnom skoku, a kasnije su se razigrali, počeli su pogađati trice i ništa više nismo mogli učiniti. Nismo im odgovorili energijom na pravi način. Na nama je da se sada pokušamo izvući iz ove krize, u kojoj smo od početka sezone, kako god znamo. Prilika za to je već u idućoj utakmici protiv Bosca," poručio je iskusni Ivan Batur.

I mi se nadamo boljim danima za KK Gorica.