°C 9

Coca Cola Cup 2020. : Najveći malonogometni turnir u Europi stiže u Zagrebačku županiju!

02.06.2020.

Petar Brnada

Nakon što je Nogometni klub Mladost iz Petrinje prije tjedan dana bio domaćin prvog Coca Cola Cup turnira u nastavku sezone, koja je počela u siječnju, a prekinuta zbog pandemije, velika karavana nogometnih turnira sada se nastavlja i u Zagrebačkoj županiji pa nas tako očekuju zanimljivi nogometni dvoboji i u Samoboru, Pisarovini, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu te Velikoj Gorici.

Podsjetimo, riječ je o najvećem turniru u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Okuplja više od 37 tisuća natjecatelja, a ove godine posebno je organiziran prema smjernicama HZJZ za organizaciju sportskih aktivnosti na otvorenom.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se do kraja lipnja nakon čega će uslijediti županijska finala.

Prvi turnir u Zagrebačkoj županiji odigrat će se u Dugom Selu na igralištu kod Gradske sportske dvorane, i to već 10. lipnja, s početkom u 9 sati.

Potom slijedi turnir u Donjoj Zelini (OŠ Ksavera Šandora Đalskog) koji je na rasporedu u 15. lipnja u 12 sati, pa zatim onaj u Samoboru (igralište OŠ Samobor) s početkom u 9 sati, a zatim i turnir u Pisarovini (OŠ Vladimir Nazor) koji će započeti također u 9 sati.

Što se tiče Velike Gorice, najveći grad županije Coca Cola Cup ugostit će 18. lipnja na nogometnom igralištu Osnovne škole Nikole Hribara, a sve će krenuti u 9 sati.

Uz to, Gorica će biti i domaćin Županijskog finala koje će se 29. lipnja odigrati na ŠRC-u Udarnik.

Prema smjernicama HZJZ za organizaciju sportskih aktivnosti na otvorenom i uz dozvolu Stožera Civilne zaštite RH na ulazu u prostor ili neposredno nakon ulaza na vidljivom mjestu će biti postavljena postaviti obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenski s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uz to svim natjecateljima i osoblju će se prilikom ulaska na igralište mjeriti tjelesna temperatura Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, bolesti dišnih puteva). Natjecatelju neće biti omogućen ulazak u sportski tereni  obavijestit će se dežurna liječnička služba i postupiti prema uputama.

Na ulazu u natjecateljski prostor te unutra na još pokojem lakše dostupnom  mjestu natjecateljima i osoblju će biti osiguran dozator s dezinfekcijskim sredstvom za ruke i jasno istaknuta obavijest o obvezi dezinfekcije ruku. Dozator s dezinfekcijskim sredstvom (npr.  na bazi 70-postotnog alkohola ili drugo dezinfekcijsko sredstvo registrirano kao antiseptik za primjenu  na ljudskoj koži). Osoblje Sportskih igara će  voditi brigu da dozator pravovremeno opskrbljuju novim količinama dezinficijensa kako bi ga uvijek bilo dovoljno.

Također, na ulazu u igralište vodit će se evidencija prisutnih osoba na natjecanju (odnosi se na sve kategorije korisnika) u evidencijskoj tablici (ime, prezime, broj telefona, vrijeme dolaska i odlaska s terena, lokacija) – svi korisnici obvezni su se javiti dežurnom djelatniku na ulaznom punktu prilikom dolaska i odlaska s objekta.

Prateći sadržaji (sanitarni čvorovi, svlačionice i prostor za tuširanje) –  se neće koristiti.