°C 28

Bruno Škrinjarić srebrni i brončani na PH u kros duatlonu

17.04.2023.

Damir Žbulj

U poprilično teškim i nezgodnim vremenski uvjetima na zagrebačkoj Medvednici održana je Green devil utrka, koja se ujedno računala i kao prvenstvo Hrvatske u 'super sprint kros duatlonu' i 'sprint kros duatlonu'.

"Prvog dana natjecanja je održana super sprint kros duatlon disciplina, koja se sastojala od 1,5 km trčanja – 4 km bicikla – 0,75 km trčanja, dok su drugog dana u sprint kros duatlon disciplini dužine svih segmenata bile poduplane," pojasnio je Bruno Škrinjarić, koji je prvog dana osvojio srebrnu medalju, a drugog je oko vrata stavio broncu.

Škrinjarić je tajnik Maraton kluba Velika Gorica, ali na duatlon i triatlon natjecanjima predstavlja TK Maksimir.

"Sve se odvijalo na obroncima Medvednice, ispod samog Sljemena, s vrlo zavidnom visinskom razlikom i na trčanju i na biciklu. Da uvjeti budu baš potpuno 'kros' pobrinula se i priroda koja je za vrijeme utrka natjecateljima pripremila sve uvijete od vjetra, sunca, kiše i snijega, i to sve u razmaku od oko sat vremena," dodao je.

Za titulu viceprvaka Hrvatske u super sprint kros duatlonu trebalo mu je 00:24:19, dok je zlatni bio Marin Stipčević s 00:23:44. Stazu sprint kros duatlona Bruno je prošao u vremenu 00:53:51, Stipčević je bio srebrni s 00:52:14, dok je prvak Hrvatske Silvije Tomac, Brunin klupski kolega, s vremenom 00:50:37.

“Staza je bila izuzetno blatna i klizava, posebice na biciklističkom dijelu, tako da sam u utrke ušao dosta oprezno, pošto mi ovo ipak nije, kako bi se reklo, 'A race' sezone. No, svejedno, super sam zadovoljan rezultatom, i veselim se nastavku sezone."

"Ovo mi je natjecanje bilo veoma važno, ponajviše zbog psihe, pošto sam početkom godine slomio ključnu kost, što me koštalo oko mjesec i pol izbivanja s redovitog plana i programa treninga. No, s oporavkom u smislu trčanja i bicikla sam zadovoljan, a za plivanje ćemo vidjeti već sljedećeg vikenda, kada nastupam na Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu u, nadam se, ipak nešto toplijoj Korčuli,” zaključio je za kraj Škrinjarić.