°C 16

Braslav Turić vodi pripreme Gorice, trener Krstić pomaže izborniku Mulaomeroviću

21.08.2022.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice krenuli su s pripremama za novu sezonu, ali bez svog glavnog trenera, jer je Vladimir Krstić trenutno u stožeru hrvatske reprezentacije kao pomoćnik izborniku Damiru Mulaomeroviću.

Hrvatska će početkom rujna igrati na EuroBasketu i nadamo se kako će što dalje dogurati, a do tada će se o Bikovima brinuti iskusni Braslav Turić, bivši izbornik hrvatskih košarkašica, koji je bio pomoćnik i Mikiju Starčeviću.

"Započeli smo prvi mikrociklus priprema u kojem radimo s loptom, rastrčavamo se i vježbamo akcije ali bez kontakta. Igrači su stigli zdravi, u dobroj formi i bez ozljeda pa tako želimo i da ostane. Sljedeći tjedan čekaju nas intenzivniji treninzi, podizanje kondicije i kontakt igra. Neki igrači su novi, neki su već dugo ovdje i postepeno slažemo kompoziciju za što bolji ulazak u novu sezonu," poručio je trener Turić.

U ekipi više nema kapetana Borne Kapuste, Goricu su napustili i Kalajžić i Baković, ali su u svlačionicu stigla neka nova lica.

Karlo Mikšić, Vito Porobić i Ivan Nakić Vojnović donijet će novu energiju, a u klubu su ostali i iskusni Ante Mašić, Karlo Uljarević, Ivan Batur, Dino Cinac te Ivan Tvrtko Majić. Sigurno će u drugoj seniorskoj sezoni puno veću minutažu dobiti i donedavni juniori Stipe Sokol i Frano Miloloža, a priliku za trening sa seniorima dobit će i 'klinci' Perica, Čurčić i Selak.

Roster još uvijek nije zaključen i čeka se dolazak još nekog kvalitetnog pojačanja i bit će to iznenađenje za sve turopoljske ljubitelje košarke.

U planu su i neke pripremne utakmice, protiv domaćih i inozemnih klubova, a Gorica je saznala i kada će krenuti s novom sezonom HT Premijer lige.

Prvi dvoboj na rasporedu je početkom listopada i igrači će imati sasvim dovoljno vremena za upoznavanje s novim trenerom Krstićem, čak i ako Hrvatska izbori završnicu Europskog prvenstva! Što je ipak malo vjerojatno.  

U prvom kolu u Gradsku sportsku dvoranu stiže Zabok, a posebno će biti zanimljivo u petom kolu, kad će Bikovi dočekati Cibonu, s trenerom Josipom Sesarom i Kapustom, Mazalinom, Majcunićem, Ljubičićem, sve redom bivšim članovima Gorice...

Drugi krug počinje 17. prosinca, a početak Lige za prvaka i Lige za ostanak zakazan je za 18. ožujka iduće godine. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli od prvog do šestog mjesta, a Ligu za ostanak klubovi koji su bili plasirani od 7. do 12. mjesta. Igra se deset kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose. Četvrtzavršnica doigravanja dolazi na red 10. svibnja, a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva najbolja kluba Lige za ostanak. Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a veliko finale prvenstva Hrvatske na tri pobjede. Eventualna peta utakmica finala igrala bi se 9. lipnja 2023. godine!

Gorica će ove sezone ponovno nastupati u regionalnom natjecanju, u ABA 2 ligi pa ćemo imati prilike gledati kako će se Bikovi snaći u okršajima s inozemnim ekipama.

Bit će opet prilike za puno dobrih košarkaških okršaja i vjerujemo kako će to prepoznati i publika te da će Gradska sportska dvorana biti ispunjena!