°C 25

Borna Lasić viceprvak Hrvatske u judu, Mateo Tomašić osvojio broncu

20.02.2024.

Damir Žbulj

Zagrebačka Sutinska vrela bila su domaćin još jednom seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu, uz nove sjajne rezultate za goričke borce.

Borna Lasić iz Pinkyja osvojio je titulu viceprvaka Hrvatske u seniorskoj kategoriji do 60 kilograma, dok je brončani bio Mateo Tomašić, Velikogoričanin koji je nedavno prešao u zagrebački JK Black Belt.

Borna je u finalu poražen od Filipa Kneza, a 20-godišnjak je do srebra stigao pobjedama nad Ivana Bezića iz splitskih Pujanki i Dominika Venosa iz JK Zagreb.

Mateo je u istoj kategoriji poražen u četvrtzavršnici od Leona Šuteja iz Dugava, ali je u repasažu svladao Ivana Todorovića iz Pujanki i Ivana Venosa iz Zagreba, dok je u borbi za broncu porazio Dominika Venosa.

Tomašić je nedavno na kadetskom U-18 prvenstvu Hrvatske također osvojio brončanu medalju, ali je sada još jednom pokazao kako se može sjajno nositi i s nekoliko godina starijim borcima.

Iz Black Belta su bronce osvojile Nina Cvjetko, Jana Cvjetko, Vedrana Miljević i Karlo Šestak, dok je Nikola Hadži-Veljković osvojio sedmo mjesto.

Vrijedi spomenuti i da je Eva Lasić, još uvijek U-18 kadetkinja iz Pinkyja, u seniorskoj konkurenciji do 48 kilograma osvojila peto mjesto.

U Sutinskim vrelima nastupilo je 174 natjecateljica i natjecatelja iz 38 hrvatskih klubova, a najuspješniji ekipe bile su Istarski borac iz Pule te Pujanke iz Splita.

 

 

 

(Foto: HJS / Tino Marić)