°C 6

Bomba Jovičića za kraj sezone, Skrbin jedini uspio 'svladati' Kotarskog

21.05.2022.

Damir Žbulj

U posljednjoj utakmici još jedne uspješne prvoligaške sezone nogometaši Gorice odigrali su 1:1 s Osijekom, u dvoboju koji nije imao neku rezultatsku važnost, ali je pozitivan ishod bio stvar prestiža...

Uspjeli su Goričani još jednom na svom terenu ostati neporaženi od Bijelo-plavih, koji su na Gradskom stadionu slavili tek jednom, u prvom međusobnom dvoboju.



Bila je ovo i prva utakmica u kojoj je Kristijan Lovrić na velikogoričkom travnjaku igrao u osječkom dresu, nije se proslavio, a na kraju je isključen u 78. minuti poslije neopreznog prekršaja nad Keitom, uz intervenciju VAR sobe...

Vrhunac dvoboja bila je golčina Aleksandra Jovičića, koji je na isteku prvih pola sata ispalio projektil s 35 metara, a vratar Ivušić bio je nemoćan.

Vrhunac poluvremena bila je prosidba navijača Gorice Marka, koji je zaprosio svoju djevojku Marinu, također navijačicu Gorice. Ljubavna iskra zapalila se na tribini, Marina je rekla da, a svi navijači, ali i nogometaši i treneri koji su čekali početak nastavka, ispratili su ovaj emotivni trenutak gromoglasnim pljeskom!

Trenutak za pamćenje na tribini Gradskog stadiona!

'Tragičar' susreta bio je još uvijek junior Vinko Skrbin, koji je u 68. minuti tek ušao na travnjak, a nakon kornera je skrenuo udarac Bartoleca u svoju mrežu. Kotarski je tako još jednom ove sezone kapitulirao tek poslije nekog odbijanca, dok je sve ostale protivničke udarce majstorski branio!

U samoj završnici prvoligaški debi upisao je i mladi David Sim i Gorica se s optimizmom može početi pripremati za novu sezonu.

Bilo je u ovoj puno uspona i padova, došlo je i do trenerske smjene, Rendulića je zamijenio Samir Toplak, no, to je nogomet i ne može se reći da je turopoljski prvoligaš podbacio. Ostaje žal za porazom u polufinalu Kupa, međutim, Hajduk je u tom trenutku bio spremnija i bolja momčad.

Slijedi kratki predah, a već za tri tjedna trener Toplak će povesti momčad u nove izazove i pripreme za iduću sezonu. Bit će sigurno i dosta promjena u kadru, ali navijači ne bi trebali biti zabrinuti.

Gorica bi i u idućoj sezoni trebala biti važan faktor u hrvatskom nogometu!