°C 11

Bikovi prekinuli niz od tri uzastopna poraza

06.11.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice prekinuli su u Gradskoj sportskoj dvorani niz od tri uzastopna poraza. Furnir iz zagrebačke Dubrave stigao je 'kao naručen', Bikovi su opravdali ulogu favorita i na kraju sigurno došli do konačnih 79:67.

Nije ovo bila briljantna partija igrača Josipa Sesara, ali je u ovom trenutku najvažnije da su bodovi ostali u Velikoj Gorici. Na poluvremenu je bilo 40:33, a ključnom se pokazala treća dionica u kojoj Gorica odlazi na velikih 19 poena razlike (63:44).

Gosti se niti tada nisu predali, uspjeli su smanjiti zaostatak na samo devet koševa, ali Kapusta, Baković, Savić i Kalajžić svojim ubačajima ne dopuštaju bilo kakvu neizvjesnu završnicu.

Marko Baković i Mate Kalajžić zaustavili su se na 16 poena, Emil Savić je dodao 15, dok je Ante Mašić ubacio deset koševa.

"Mislim da smo lagano pobijedili. Možda ne s tolikom razlikom koliko mislim da je razlika u kvaliteti. Međutim, nismo u dobrom momentu, šuterski smo danas slabo odreagirali. Zato smo u defenzivnom dijelu bili jako dobri što pokazuje njihovih 25 izgubljenih lopti. Moramo nastaviti raditi, u srijedu je već Alpe Adria Kup i okrećemo se daljnjim utakmicama,” naglasio je trener Sesar.

"Prvo bih htio reći da je Dubrava odigrala odličnu utakmicu. Mi smo se napokon vratili nekim pobjedama. Sljedeća utakmica je u Alpe Adria Kupu i putujemo u Austriju. Trebamo se spremiti za to i nastaviti u ovom ritmu te doći do što više pobjeda," dodao je Savić.

Goričani su stigli do pete prvenstven pobjede ove sezone i u HT Premijer ligi u idućem kolu gostuju kod Zadra, 15. studenog