°C 8

Bikovi i dalje u 'crnoj rupi': Šut nas nije išao...

03.11.2022.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu uspjeli izaći iz 'crne rupe' niti na gostovanju kod riječkog DepoLink Škrljeva, koji je upravo protiv Bikova stigao do svoje prve ovosezonske pobjede.

Nakon sjajnog otvaranja sezone i uvjerljive pobjede nad Zabokom, ekipa pod trenerskom palicom Vladimira Krstića upisala je i sedmi uzastopni poraz, od čega su dva bila u regionalnoj ABA 2 ligi, i nešto će se uskoro morati promijeniti ako se želi izbjeći borba za opstanak.

Prije početka sezone klub su napustila nekolicina ključnih igrača, od Kapuste i Bakovića pa do Kalajžića, a dovedena pojačanja još uvijek nisu ispunila očekivanja goričkih ljubitelja košarke.

No, sada se možda i ključnim pokazalo što trener Krstić nije vodio pripreme Bikova, nego je većinu kolovoza i početka rujna proveo u stožeru hrvatske reprezentacije.

Obrana ne funkcionira na pravi način, Gorica je ove sezone već triput primila 100 i više koševa, a nije niti Škrljevo bilo daleko...

Na kraju, rezultiralo je to sedmim uzastopnim porazom, u neizvjesnoj završnici završilo je 92:88 (27:19, 22:27, 26:19, 17:21), a nije pomoglo niti 27 postignutih poena Karla Uljarevića.

Uljarević u završnici, kod 90:88, ipak nije ubacio tricu za pobjedu i domaćin je s linije slobodnih bacanja zapečatio ovaj dvoboj.

"Čestitam Škrljevu. Kontrolirali su cijelu utakmicu, mi smo se vraćali više puta. Šut nas nije išao, imali smo 25 posto i postotak za tricu je odlučio utakmicu," kratko je poručio nakon poraza trener Krstić.

"Dobra i teška utakmica. Čestitam ekipi Škrljeva na zasluženoj pobjedi. Naše prvo poluvrijeme je bilo katastrofa, primili smo 50 koševa i onda ne možeš dobiti utakmicu. Na kraju smo se i vratili i imali smo taj zadnji šut..."

"Idemo dalje, moramo se boriti i izvući iz ove situacije i to je to," zaključio je Uljarević.

I košarkaši Gorice, baš poput nogometaša, nalaze se na dnu prvenstvene ljestvice, sa samo jednom pobjedom, koliko imaju i Zabok i Škrljevo.

Raspored je za Krstićevu momčad nemilosrdan, jer već u nedjelju u Gradsku sportsku dvoranu stiže Split, a nakon reprezentativne pauze Goričane čeka gostovanje kod Zadra.

 

 

(Foto: DepoLink Škrljevo)