°C 14

Bijeg s dna ljestvice za košarkaše Gorice počinje protiv Alkara

05.01.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice doveli su se ove sezone u poprilično nezavidnu poziciju. Trenutno su posljednji na ljestvici sa samo dvije prvenstvene pobjede i nakon kratke blagdanske pauze očekuje ih žestoka borba za očuvanje statusa u HT Premijer ligi.

Neće to biti lagana zadaća, ali Bikovi imaju i igračku i trenersku kvalitetu da se izvuku iz ove situacije...

"Prvi dio sezone je bio jako loš i zadnji smo na tablicama obje lige u kojima nastupamo. Dosta utakmica smo izgubili u samim završnicama. Nadam se da je tome došao kraj i da ćemo u novoj godini biti puno bolji, konkretniji i konkurentniji. U nedavnom prijelaznom roku smo kao pojačanje doveli jednog iskusnog igrača, Juru Gunjinu, koji može igrati na pozicijama tri i četiri i nadam se da će nam pomoći u podizanju kvalitete naše igre. U ovoj pauzi smo dobro trenirali i očekujemo u nadolazećim utakmicama da ćemo to i prezentirati," najavio je strateg Gorice Braslav Turić.

Gunjina je prvi dio ove sezone proveo na Tajvanu, u tamošnjoj profesionalnoj ligi, gdje nastupa i jedan Dwight Howard, legenda NBA lige.

"Očekujem da sigurno izborimo ostanak u ligi i da se eventualno pokušamo izboriti za mjesto u Playoffu. Najbitnije su nam utakmice u sljedećih par kola gdje očekujemo da ćemo pobijediti i nadam se da ćemo to ispuniti. Tada bi nam i ostatak sezone bio puno lagodniji nego do sada," istaknuo je Gunjina, koji je iskusni internacionalac, ali i dokazani igrač na našim domaćim parketima.

Prošle sezone je u dresu Zaboka u prosjeku zabijao gotovo 15 poena, uz šest skokova i tri asistencije valorizaciju 17.

Velikogoričkoj košarkaškoj publici predstavit će se u subotu, 7. siječnja, kad u Gradskoj dvorani od 18 sati gostuje sinjski Alkar.

"Prošle dvije sezone sam igrao HT Premijer ligu tako da znam što me očekuje. Nadam se da ću biti od velike pomoći da izborimo opstanak i postignemo što više pobjeda. Tu sam među starijim igračima i nadam se da mogu pomoći dečkima svojim iskustvom," poručio je samouvjereno Gunjina.

Bit će to izuzetno važan dvoboj u borbi Bikova za bijeg s dna ljestvice, a za pozitivan rezultat ovog puta bit će izuzetno bitna i glasna podrška navijača, koju klub priželjkuje u ovom turbulentnom razdoblju.

Već iduće srijede na rasporedu je gostovanje u Šibeniku, a onda 14. siječnja u Goricu stiže Bosco. Vjerujemo da će nakon ovih utakmica Bikovi ipak biti u povoljnijoj situaciji i kako će ostatak sezone proći bez previše drame i neizvjesnosti oko ostanka u najvišem rangu naše klupske košarke, gdje je Gorica proteklih sezona igrala itekako važnu ulogu, među četiri najbolja hrvatska kluba.