°C 4

Baković predvodio Bikove u demontaži Sonik Puntamike

13.04.2021.

Damir Žbulj

Nakon tijesnih poraza od Cibone i Zadra košarkaši Gorice vratili su se na pobjedničke staze uvjerljivom 86:58 slavljem  nad Sonik Puntamikom, čime su još jednom potvrdili razliku u kvaliteti 'vodeće četvorke' hrvatskog prvenstva i ostatka HT Premijer lige.

Bikovi su zadarskoj momčadi, sasvim mogućem suparniku u prvoj rundi doigravanja za naslov prvaka, dopustili manje od 60 poena, a uz sjajnu obranu ponovno su bili i efikasni u napadu.

Gosti su tek u prvoj četvrtini pokazali znakove otpora, čak su i na dvije i pol minute prije prvog predaha imali i minimalnu prednost (10:!2), no, nakon toga sve je bilo u znaku Goričana. Već do poluvremena je na semaforu 46:27, a do kraja dvoboja bila je to rutinska partija Sesarovih košarkaša.

Predvodio je Marko Baković s 20 poena, Ozren Pavlović dodao je 12, uz osam uhvaćenih lopti, dok su po 11 zabili i Kalajžić i Mazalin, koji je također imao i osam skokova.

U redovima poraženih bolji od ostalih Sandro Rašić sa 17 koševa.

Gorica u subotu igra opet na svom parketu, a u Gradsku sportsku dvoranu stiže Dubrava Furnir, pretposljednja ekipa na ljestvici, koja je u prvom dijelu sezone iznenadila Bikove. Takav rasplet ovaj put nije vjerojatan.

Momčad Josipa Sesara je slavljem nad Sonik Puntamikom potvrdila barem četvrtu poziciju prije početka playoffa. Do kraja regularnog dijela sezone treba odigrati još četiri utakmice.