°C 13

Azena u teškoj situaciji: Mislimo kako neće biti ispadanja

25.02.2019.

Damir Žbulj

Odbojkašice Azene propustile su veliku priliku u domaćem dvoboju s Drenovom otkloniti sve brige oko ostanka u društvu Prve lige, drugom rangu hrvatskog odbojkaškog natjecanja.

Utakmica je bila pod upitnikom, ali su gošće ipak pristale odigrati susret, iako su nedostajala dva linijska suca te su na kraju i stigle do zasluženog slavlja, rezultatom 1:3 (11:25, 26:24, 17:25, 17:25).

"Postojala su neka dugovanja prema sucima, koja su riješena gotovo u potpunosti. Zbog financijskih problema jedan dio nismo uspjeli platiti i zbog toga nisu došla dva linijska suca i elektronski zapisnik na utakmicu. Glavni sudac i njegov pomoćnik, kao i delegat su došli, a to je bio minimalni uvjet da se utakmica može odigrati, uz pristanak gostujuće ekipe. Drenova je željela odigrati taj dvoboj i na njihovu sreću su i pobijedili te su nam se približili na jedan bod razlike, što nam komplicira situaciju u završnici natjecanja," pojasnio nam je u razgovoru za VG Danas trener Azene Luka Bišćan.

U subotu od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igra se dvoboj protiv Kostrene...

"U posljednja dva kola igramo protiv Kostrene, koju još nismo dobili i protiv Dinama, koji je uvjerljivo najbolja ekipa u ovoj grupi. Drenova je već jednom dobila Kostrenu, još ima jednu utakmicu s njima i može se dogoditi da nas prestignu. No, mi ćemo napraviti sve da se to ne dogodi."

"U prijelaznom roku smo uspjeli dovesti nekoliko cura, ali nisu bile u kondicijskom i tehničkom trenažnom procesu. U fazi smo uigravanja i traženja forme kroz utakmice. Ako kroz ovaj tjedan uspijemo odraditi zajedničke treninge, posložimo se dobro, ne sumnjam da kod kuće protiv Kostrene možemo i mi ostvariti dobar rezultat i pobjedu. Ne bi trebalo biti nikakve nervoze, nikakve napetosti, jer još uvijek sami ovisimo o svojoj sudbini. Ne moramo razmišljati što radi Drenova, što radi Dinamo ili Kostrena. Posvetit ćemo se sebi i pripremiti kako treba," istaknuo je Bišćan.

Bez obzira na konačni plasman, postoji mogućnost da će Azena zadržati svoj status u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Hrvatski odbojkaški savez još uvijek nije donio konačnu odluku, osim za Superligu, kako će sustav natjecanja izgledati iduće sezone.

"Nemamo još konkretnu informaciju, to će trebati saznati u Hrvatskom odbojkaškom savezu. Prvo je bila priča kako posljednja ekipa ispada, a pretposljednja ide u kvalifikacije. Onda je bila informacija da samo zadnji ispada, a da predzadnji ne treba nikakve kvalifikacije, a postoji i zadnja priča kako nema nikakvog ispadanja iz ovog ranga nego bi se Prva liga trebala proširiti na deset klubova. Jer će od iduće sezone deset klubova biti u Superligi, a onda bi trebalo biti i deset klubova u Prvoj ligi i po deset u svakoj 1. B HOL. Nemamo još ništa konkretno, ali mislim kako ipak neće biti ispadanja," nada se trener Azene.

Nadamo se i mi kako će ova turbulentna sezona institucije velikogoričkog sporta ipak imati sretan završetak i kako Azenu ipak čekaju bolji dani.

AZENA VELIKA GORICA: Kovačević, Pokrajčić, Mioković, Grozdanić, Pavić, K. Šiško, Matijević, Baković, I. Šiško, Butković, Tolić, Dodić