°C 5

Aquabetta, ITeam i SPK VeGa primljeni u punopravno članstvo ZŠUGVG

21.12.2021.

Damir Žbulj

Pod predjedanjem Gorana Kovačića održana je redovita Skupština Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice na kojoj je, između ostalog, jednoglasno usvojen Financijski plan i Plan rada za iduću godinu, a u punopravno članstvo Zajednice primljena su tri nova kolektiva.

ZŠUGVG broji 52 članice u 23 različita sporta, u travnju ove godine u punopravno članstvo primljeni su GK VG Limači, Plivački klub Gorica i Cheerleaders club Vegasice, a sada u prosincu i Teniski klub iTeam, Aquabetta sinkro klub i Sportsko plesni klub VeGa.

I ovu godinu obilježila je pandemija koronavirusa, ali su sportski kolektivi i pojedinci ipak ostvarili zapažene rezultate, istaknuo je tajnik Darko Blažinčić.

U aktualnoj godini ZŠUGVG je na raspolaganju imala 11.322.500,00 kuna, a očekuje se kako će i u narednoj godini sredstva ostati na istoj razini, u skladu s usvojenim gradskim velikogoričkim Proračunom.

Prioritet u idućoj godini je i uređenje Muzeja turopoljskog sporta, koji će biti posvećen dugogodišnjem tajniku Zajednice Davoru Štubanu, koji je bio inicijator tog projekta, a u ožujku ove godine je prerano preminuo.

Na Skupštini je bio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, koji je istaknuo kako su sportašice i sportaši opravdali sva ulaganja iz gradskog Proračuna, što izvrsnim rezultatima, što okupljanjem i brigom za razvoj djece i mladih kroz sport.